Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rimske bolnišnice pacientom nudijo kulturni program

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 02. 2018 / 08:32
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.02.2018 / 09:48
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rimske bolnišnice pacientom nudijo kulturni program

Teden dni kulturnih prireditev ob svetovnem dnevu bolnikov.

Ob včerajšnjem svetovnem dnevu bolnikov je mesto Rim in 17 rimskih bolnišnic svojim pacientom in obiskovalcem ponudilo enotedenski kulturni program. Ponudba vključuje zvočne in slikovne predstavitve v bolnišnicah na temo rimskih kulturnih znamenitosti, pacienti psihiatričnih in drugih terapevtskih ustanov pa bodo pod vodstvom med drugim obiskali oltar miru v muzeju Ara Pacis.



Pobuda naj bi »ljudem v težkem življenjskem obdobju ponudila priložnost, da se razveselijo kulture in lepote in v tem najdejo vsaj kanček tolažbe«, je pojasnil predstavnik za kulturo mesta Rim. Ponudbe po klinikah bodo izvedli tudi s pomočjo organizacije prostovoljnih sodelavcev.

V letošnji poslanici ob svetovnem dnevu bolnikov je papež Frančišek zapisal, da katoliške bolnišnice ne smejo podleči podjetniško-gospodarski miselnosti. Ta si namreč prizadeva, da bi zdravstvo po svetu podredila zakonom trga, kar na koncu pomeni izključevanje ubogih iz zdravstvene nege. Katoliške bolnišnice morajo biti pozorne na to, da v središče svojih terapij in dela postavijo človeka.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh