Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rimski imami želijo pridigati v italijanščini

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 07. 2016 / 07:40
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rimski imami želijo pridigati v italijanščini

Odločitev za jezikovne tečaje po srečanju z notranjim ministrom Alfanom.

Imami v Rimu želijo po novem pridigati v italijanskem jeziku. Na nedavni skupni seji so enoglasno sklenili, da bodo ponudili jezikovne tečaje vsem islamskim molilcem, kot so v začetku tedna poročali italijanski mediji. Enkrat tedensko naj bi v Italijanskem centru za islamsko kulturo poglabljali svoje znanje italijanščine. Omenjeni center sodi pod okrilje velike rimske mošeje, ki velja za največjo v Evropi.



Italijanski notranji minister Angelino Alfano se je pred dvema tednoma s predstavniki islamskih združenj dogovoril, da naj bi bile pridige odslej predstavljene v uradnem državnem jeziku. Obenem je napovedal uvedbo t.i. državnih diplom za imame. Dodatni pogoj naj bi še bil, da islamski duhovniki opravijo tečaj iz državljanske vzgoje. Ob vseh opravljenih pogojih bodo med drugim imeli možnost duhovne oskrbe v kazensko-popravnih ustanovah.

V Italiji med okoli 60 milijoni prebivalcev po uradnih podatkih živi 1,6 milijona muslimanov, od tega 90.000 v Rimu. Tretjina muslimanov v italijanski prestolnici prihaja iz Bangladeša.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh