Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rimski vozniki avtobusov iščejo podporo pri papežu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 12. 2016 / 08:16
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rimski vozniki avtobusov iščejo podporo pri papežu

Spor glede delovnega časa med božičnimi prazniki.

V sporu zaradi delovnega časa med božičnimi prazniki so se vozniki rimskih avtobusov za pomoč obrnili na papeža Frančiška. Nov vozni red »na škodo delavcev skruni sveti praznik, kakršen je sveti večer«, je v sporočilu papežu na družbenem omrežju Twitter zapisal vodja sindikata Faisa-Confail, Claudio De Francesco. Medtem ko je v preteklih letih na sveti večer in božični dan veljal precej skrajšan delovni čas, naj bi mestni avtobusi, tramvaji in podzemna železnica tudi med prazniki obratovali kot na običajne delovne dni. 14. decembra bodo delavci zato stavkali.

Po navedbah časnika Corriere della Sera so sindikati pripravljeni popustiti, vendar le pod pogojem, če bo v primerjavi z letom 2015 podaljšani delovnik opravljen prostovoljno in če bodo delavci zanj tudi primerno plačani.

V preteklosti so mestni avtobusi in železnice v Rimu na sveti večer nehali obratovati ob 21. uri. Na božični dan je tramvaj vozil dopoldne; avtobusni promet je bil omejen na dve delovni izmeni, prvo do poldneva in drugo od poznega popoldneva do 21. ure. Kdor se je na silvestrovo po 21. uri želel peljati z mestnim avtobusom, je na postaji čakal zaman.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh