Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Roka pravice preiskuje kardinala Sepeja zaradi suma korupcije

Objava: 21. 06. 2010 / 12:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Roka pravice preiskuje kardinala Sepeja zaradi suma korupcije

Nekdanjemu prefektu Kongregacije za misijone očitajo, da je prodajal nepremičnine pod tržno ceno in za to prejemal protiusluge

Neapeljski nadškof, kardinal Crescenzio Sepe, se je zaradi suma korupcije znašel pod drobnogledom italijanskih pravosodnih organov. Kot je včeraj poročal italijanski časnik ‘Il Corriere della sera’, kardinalu očitajo, da je v času opravljanja funkcije prefekta Kongregacije za misijone leta 2005 prodajal nepremičnine v vatikanski lasti krepko pod njihovo tržno ceno in za to od kupcev prejemal najrazličnejše protiusluge. Kardinal je kot prefekt Kongregacije za misijone deloval med leti 2001 in 2006. Omenjena kongregacija denarna sredstva za svoje delovanje črpa iz številnih nepremičnin.

Tajnik Kongregacije za misijone, nadškof Robert Sarah, je italijanskim pravosodnim organom zagotovil popolno sodelovanje. Na vprašanja preiskovalcev bodo podali podrobne odgovore, je nadškof Sarah dejal v pogovoru za italijanski časnik ‘La Repubblica’.

Vatikanski tiskovni predstavnik Federico Lombardi pa je kardinalu Sepeju izrazil vso podporo in tudi svoje prepričanje, da bo senco, ki trenutno pada na kardinala in na določene cerkvene ustanove, s temeljito preiskavo moč pojasniti in umakniti. Kardinal Sepe je po besedah vatikanskega tiskovnega predstavnika neutrudno deloval za dobro Cerkve in si zato zasluži spoštovanje. P. Lombardi je še dodal, da je tudi kardinal zagotovil svoje sodelovanje z italijanskimi pravosodnimi organi.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh