Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Rusi so ostali zvesti evangeliju«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 07. 2013 / 10:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Rusi so ostali zvesti evangeliju«

Poslanica patriarha Kirila I. in svetega sinoda ruske pravoslavne Cerkve ob 1.025-letnici 'krsta Rusije' ter pohvala 'veličastnemu in hitremu verskemu preporodu v zadnjih 25 letih'.

V poslanici ob 1.025. obletnici 'krsta Rusije' sta moskovski patriarh Kiril I. in sveti sinod ruske pravoslavne Cerkve izpostavila zvestobo mučencev 20. stoletja Jezusu Kristusu, kot poročanje ustanove Pro Oriente povzemajo pri avstrijski katoliški agenciji Kathpress.

V skupni poslanici patrirha in svetega sinoda je zapisano: »Številni oblastniki so v teku zgodovine poskušali rusko ljudstvo odvrniti od pravoslavne vere. Toda kristjani so vedno znova izkazali zvestobo svojemu Odrešeniku.«V obdobju 'brutalnih preganjanj' so duše številnih Rusov zaradi 'Kristusove resnice' postale svetniške. Zato je naša dolžnost in 'duhovna potreba', da tudi danes svoje osebno in družbeno življenje gradimo na tej resnici. »Iz zgodovine moramo potegniti ustrezne nauke«, je poudarjeno v poslanici: »In prvi izmed njih je, da zgradba naše kulture brez temeljev evangelija, na katerih je bila zgrajena, ne more obstati.«

V poslanici 'ponižno' opozorijo na dejstvo, da v zgodovini skorajda ne najdemo 'tako veličastnega in hitrega verskega preporoda' kot v 'zgodovinskih mejah Rusije' v zadnjih 25 letih. Kljub temu pa je potrebno še veliko narediti. Predvsem gre za usklajenost vere in življenja ter za pričevanje v besedah in dejanjih za resnico evangelija vsem nevernim sodržavljanom.

Vir: Kathpress

Foto: splet


Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh