Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rusija prepovedala delovanje Jehovovih prič

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 04. 2017 / 07:40
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rusija prepovedala delovanje Jehovovih prič

Jehovove priče po odločbi sodišča na ravni teorističnih organizacij, kot je »Islamska država«.

Rusko vrhovno sodišče je Jehovove priče uvrstilo med skrajniške organizacije in je z odločbo prepovedalo njihovo delovanje, kot so minuli teden poročali evropski in svetovni mediji. S to odločbo je verska organizacija pristala na ravni terorističnih organizacij, kot je denimo »Islamska država«. Kot skrajniško je sodišče označilo predvsem njihovo revijo Stražni stolp, poleg tega pa Jehovovim pričam očitajo tudi kršenje človekovih pravic, ker ti svojim članom prepovedujejo sprejemanje krvnih transfuzij.



Organizaciji je bila zasežena večina premoženja, njihov sedež v Rusiji in 395 podružnic je odslej zaprtih. Sodišče je o statusu Jehovovih prič odločalo na predlog pravnega ministrstva. Omenjena verska skupnost ima v Rusiji okoli 175.000 članov.

Po odločbi sodišča so zagovorniki človekovih pravic izrazili bojazen, da bo prepoved delovanja razširjena tudi na druge manjše neodvisne verske skupnosti, ob čemer navajajo mormone, binkoštno Cerkev in druge evangeličanske denominacije. Jehovovim pričam sodišče očita kršenje javnega reda in miru ter razdvajanje družin. Članom organizacije, ki bodo še naprej udejanjali svojo vero, po novem grozijo kazenski pregon, denarne kazni ali celo do deset let zapora.

Vir: Kathpress / kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh