Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ruski pravoslavci pričenjajo s solidarno akcijo za Grčijo

Objava: 01. 02. 2012 / 08:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ruski pravoslavci pričenjajo s solidarno akcijo za Grčijo

Denar naj bi v sodelovanju s Caritas državne pravoslavne Cerkve v Grčiji dosegel najbolj socialno ogrožene.

Z darovalno akcijo želi ruska pravoslavna Cerkev priskočiti na pomoč žrtvam gospodarske krize v Grčiji. Kot poročanje ruske tiskovne agencije Interfax povzema avstrijska katoliška agencija Kathpress, je patriarh Kiril I. med srečanjem s predsednikom grške stranke ‘Nea Dimokratia’, Antonisom Samarasom zagotovil, da bo po vseh ruskih župnijah potekala nabirka za solidarno akcijo. Patriarh je izrazil upanje, da bo to – morda simbolično – dejanje v tem trenutku ljudem v pomoč.

Zbrana sredstva naj bi v sodelovanju s Caritas državne pravoslavne Cerkve v Grčiji dosegla najbolj socialno ogrožene. Rusi občutijo izredno sočutje do Grkov, ki trpijo hude posledice gospodarske krize, je dejal patriarh. Obe deželi sta zaradi pravoslavne veroizpovedi med seboj tesno povezani. Po patriarhovih besedah ‘politične zveze pridejo in grejo, povezave, ki obstajajo že stoletja, pa ostanejo za vedno’.

Samaraseva konzervativna stranka ND je del tristrankarske vlade ministrskega predsednika Lukasa Papademosa. Stranka je doslej zavračala varčevalne ukrepe, ki sta jih za Grčijo predvidela Evropska zveza in Mednarodni denarni sklad.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh