Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ruski pravoslavni patriarh pohvalil papeža

Objava: 21. 07. 2010 / 09:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ruski pravoslavni patriarh pohvalil papeža

Po besedah Kirila I. 'popolno soglasje' katoliške in pravoslavne Cerkve glede številnih javnih in moralnih vprašanj omogoča skupno zavzemanje za krščanske vrednote, še posebej v mednarodnih organizacijah.

Ruski pravoslavni patriarh Kiril I. je pohvalil papeža Benedikta XVI. zaradi njegove načelnosti pri obravnavanju moralnih vprašanj. Drža sedanjega papeža 'nam ponuja priložnost za optimizem', je Kiril I. po navedbah moskovskega patriarhata izjavil za ukrajinske medije. Po njegovih besedah 'popolno soglasje' katoliške in pravoslavne Cerkve glede številnih javnih in moralnih vprašanj omogoča skupno zavzemanje za krščanske vrednote, še posebej v mednarodnih organizacijah.

Obenem je moskovski patriarh pojasnil, kako so se v katoliški Cerkvi v drugi polovici 20. stoletja pojavila močna liberalna nagnjenja, ki so pravoslavni Cerkvi povzročala precejšnje skrbi. Sedanji papež Benedikt XVI. pa je nenehna tarča kritik liberalnih teologov in zahodnih medijev.

Patriarh Kiril je kot 'veliko nevarnost' označil pozitivno naravnanost protestantskih Cerkva do homoseksualnosti. Pp njegovem mnenju pri tem veljavo dobivajo 'grešni elementi'. Kiril I. nasprotuje tudi duhovniškem posvečevanju žensk, ki je že stalna praksa v evangeličanskem prostoru.

Pogovor s Kirilom I. so predvajale številne ukrajinske televizijske postaje pred obiskom moskovskega patriarha v Ukrajini med 20. in 28. julijem letos.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh