Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S kolesom v Dako na bogoslužje s papežem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 11. 2017 / 09:53
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
S kolesom v Dako na bogoslužje s papežem

S kolesom v Dako na bogoslužje s papežem

Italijanski misijonar bo z mladima spremljevalcema prekolesaril 450 km.

Katoliški duhovnik v Bangladešu bo s kolesom prevozil 450 kilometrov iz Dinajpura na severu dežele do Dake, kjer se bo udeležil bogoslužja s papežem Frančiškom. »Naše potovanje je romanje. Zanj smo se odločili, ker bo papež kot romar prepotoval na tisoče kilometrov do Bangladeša, mi pa smo poromali od doma«, je v pogovoru za azijsko katoliško agencijo Ucanews dejal p. Almir Trindade, ki je z dvema spremljevalcema na poti od 20. novembra. Kolesarji si želijo v Dako prispeti v petek, pred začetkom papeževega bogoslužja.



»Na poti smo se o papeževem obisku v Bangladešu pogovarjali s katoličani in protestanti in vsi so se navdušeno odzvali«, je poročal 38-letni italijanski duhovnik s Papeškega inštituta za zunanje misijone. Njegova spremljevalca, 25-letni Ripon Albinus Lakra in 18-letni Ranjon Minj, sta katoličana iz staroselskega ljudstva Oraonov. V soboto se bodo vsi trije udeležili tudi srečanja papeža Frančiška z mladimi vseh veroizpovedi na katoliškem kolegiju Naše Gospe v Daki.

P. Trindade kot misijonar v Bangladešu deluje od leta 2012. Pred meseci si je pri nogometu poškodoval nogo in je moral več kot pol leta počivati. Vsak dan je molil za okrevanje in Bogu obljubil, da bo svoje misijonarsko poslanstvo odslej opravljal na kolesu. Kot pravi sam, v ta kontekst sodi tudi romanje v Dako.

Sveti oče bo na obisku v Bangladešu od četrtka do sobote. Frančišek je tretji papež, ki bo obiskal to večinsko muslimansko deželo. Trenutno pa je kot prvi papež na obisku v večinsko budističnem Mjanmarju.

Vir: Kathpress / Ucanews
Foto: Ucanews

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh