Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S papežem v Milanu tudi Slovenci

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 03. 2017 / 08:45
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

S papežem v Milanu tudi Slovenci

Frančišek pa je znova presenetil s telefonskim klicem.
Obiska papeža Frančiška v Milanu minulo soboto so se veselili tudi Slovenci, ki živijo v tej severnoitalijanski metropoli. Kot poroča Radio Ognjišče, je katehistinja Klara Četrtič na srečanje s svetim očetom pripravljala skupino birmancev. V pogovoru za omenjeni radio je povedala, da so ga mladi na stadionu sprejeli z eksplozijo veselja in radosti, podobno pa je bilo tudi na drugih dogodkih.



Srečanji z duhovniki in posvečenimi osebami ter z mladimi sta bili zasnovani v obliki dialoga: papež Frančišek je odgovarjal na vprašanja zbranih vernikov in bil v svojih odgovorih zelo konkreten.

Kot je povedala katehistinja Klara Četrtič, je bila zelo presenečena nad njegovimi odgovori, ki so bili vsakdanji, preprosti, vzeti iz vsakdanjega življenja. Papež je birmance opozoril na vrstniško nasilje, glede česar je Četrtičeva povedala, da je to pri otrocih zelo pogost pojav, sploh v Italiji. Več otrok je zaradi prehudega pritiska vrstnikov že storilo samomor, do tega pa prihaja, je pojasnila katehistinja, ker so otroci prepuščeni samim sebi, na razpolago pa imajo različne medije, predvsem svoje telefone.

Sicer pa je Klaro Četrtič zelo ganil papežev obisk revne stanovanje četrti na obrobju mesta. Muslimani so ga z otroki čakali že od petih zjutraj, kar je po njenih besedah zelo pomenljivo. Pomeni namreč, da je papež oče vseh. Milano je večetnično mesto in ljudje se pogosto držijo zaprti sami vase, Frančišek pa to zna odpreti. Zato je stopil v hiše muslimanov, zasvojenih, ostarelih. Vsaka stvar je dala pravo sliko njegovega papeževanja in časov, v katerem živimo, je prepričana Četrtičeva.

In kakšne sadove Milano lahko pričakuje od papeževega obiska? Katehistinja v slovenski skupnosti v Milanu meni, da je vse odvisno od tega, koliko se je nekoga evangeljska beseda dotaknila. Vsi vemo, da je vera zrasla po posameznikih in če bo veliko posameznikov, ki se jih je beseda dotaknila, je po njenih besedah upanja veliko.

Papež Frančišek pa je tudi med pastoralnim obiskom presenetil s telefonskim klicem. Kot je poročal portugalski spletni portal Ecclesia, je med obiskom v revnem stanovanjskem naselju na željo gostiteljev telefoniral v bolnišnico in govoril z žensko, ki zaradi nenadnega poslabšanja pljučnega obolenja svetega očeta ni mogla pričakati na svojem domu.

Sveti oče se je oglasil z besedami: »Gospa Adele? Dober dan, kako vam gre? Kako se počutite? Ženo na drugi strani žice je spodbudil, naj svoje trpljenje daruje Gospodu, poslovil pa se je z blagoslovom in »objemom na daljavo« ter gospo Adele prosil, naj zanj moli.

Vir: Radio Ognjišče / Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh