Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S papeževimi SMS-i skozi postni čas

Objava: 02. 03. 2011 / 09:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

S papeževimi SMS-i skozi postni čas

V sosednji Avstriji od pepelnične srede do velikega četrtka za naročnike vsak dan nov papežev navedek prek mobilnega telefona.

Katoliška Cerkev v Avstriji tudi v letošnjem postnem času ponuja akcijo telefonskih sporočil s papeževimi besedami. Od pepelnične srede, 9. marca, dalje, bodo vsi tisti, ki se bodo k akciji prijavili, vsak dan brezplačno prejeli telefonsko sporočilo z navedkom papeža Benedikta XVI. Gre za razmišljanja in prebliske iz govorov in pridig svetega očeta v preteklih letih.

Kratka papeževa sporočila bodo vabila k meditaciji in razmisleku o lastni veri, kar je tudi cilj omenjene akcije, je pojasnil predstavnik za medije pri Avstrijski škofovski konferenci, Paul Wuthe. Ti 'malce drugačni SMS-i' bodo ljudi nagovarjali, naj se 'osredotočijo na bistveno', temu primeren je tudi izbor papeževih navedkov. Po mnenju Paula Wutheja besede svetega očeta 'na eleganten način ubesedijo našo vero'. Navedki vsebujejo misli 'o Bogu in človeku', 'veri, upanju in ljubezni', o molitvi in odrešenju.

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik avstrijskih škofov, so tovrstno akcijo pri naših severnih sosedih priredili že dvakrat, prvič v pripravah na papežev obisk in nato v postnem času leta 2008. Tudi tokrat bo za tehnično plat akcije poskrbel operater A1/Telekom Austria.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh