Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S pepelnično sredo ponovno začetek ‘avtomobilskega posta’

Objava: 08. 03. 2011 / 09:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

S pepelnično sredo ponovno začetek ‘avtomobilskega posta’

Med 9. marcem in 23. aprilom se bodo v Avstriji zanašali na lastne noge in na alternative za avtomobilski prevoz.

S pepelnično sredo v sosednji Avstriji tudi letos pričenjajo z akcijo, ki se je v preteklih letih izkazala za izjemno uspešno. Ekološko-ekumensko akcijo ‘Avtomobilski post’ izvajajo po vsej Avstriji, pred začetkom pa jo oglašujejo tudi katoliški škofje in visoki predstavniki evangeličanske Cerkve.

Okoljevarstveniki tudi letos računajo na številčno udeležbo katoliških in evangeličanskih Cerkva, kar pomeni, da bo med 9. marcem in 23. aprilom več tisoč Avstrijcev in Avstrijk preizkušalo alternativne metode transporta, med njimi predvsem, kadar je to le mogoče, lasten par nog.

Namesto vožnje z avtomobilom si številni udeleženci akcije v postnem času izberejo kolesarjenje, vožnjo z javnimi prevoznimi sredstvi, ali pa ustanavljajo ‘avtomobilske skupnosti’ in se na delo in po drugih opravkih vozijo v večjih skupinah z enim avtomobilom.

V lanskem letu je ‘avtomobilski post’ prihranil okoli 4,6 milijonov kilometrov, prevoženih z osebnimi avtomobili, s tem pa je bil zrak čistejši za sedemsto ton ogljikovega dioksida. Mestni promet je eden glavnih onesnaževalcev čistega zraka in sodi med glavne povzročitelje podnebnih sprememb.

Pobuda za avtomobilski post temelji na krščanskem prepričanju, ‘da vsi nosimo odgovornost za naš planet in za življenjsko kakovost prihodnjih rodov’.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh