Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Salzburška nadškofija nudi spletno pripravo na zakon

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 04. 2020 / 10:24
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.04.2020 / 12:57
Ustavi predvajanje Nalaganje

Salzburška nadškofija nudi spletno pripravo na zakon

Devet video posnetkov z iztočnicami za pogovor med zaročencema.

Foto: arhiv Družine (T.S.)

Salzburška nadškofija se je odzvala na omejitve zaradi epidemije koronavirusa glede sklepanja zakonskih zvez in je zaročencem ponudila možnost spletne priprave na zakon. Čeprav so obredi sklepanja zakonske zveze trenutno zelo omejeni in zahtevajo upoštevanje strogih varnostnih ukrepov, »bi morali zaročenci v tem času vseeno imeti možnost priprave na zakrament svetega zakona«, so pojasnili na salzburški nadškofiji. Spletna priprava na zakon je dober pokazatelj, »kako uspešno je medsebojno sporazumevanje med partnerjema v trenutnih pogojih«.

Virtualni tečaj ni predviden le za zaročence, temveč tudi za zakonske pare, »ki želijo poglobiti svoj odnos«, saj je zdaj veliko takšnih, ki doma skupaj preživijo opazno več časa kot običajno. Pri projektu spletne priprave na zakon sodelujejo psihiater, salzburški škofijski vikar in župnik ene salzburških župnij.

Na spletnem naslovu www.ehe-familie.at/online-ehekurs je na razpolago devet krajših prispevkov, dolgih med 20 in 30 minut, v obliki video ali avdio datoteke. Ob koncu vsake enote so navedena vprašanja, o katerih naj bi pari spregovorili v medsebojnem pogovoru. Posamezni video posnetki so naročnikom na voljo kadar koli in tako prilagodljivi za vsak urnik

Kot dodatno ponudbo pa referat za zakonsko zvezo in družino pri salzburški nadškofiji parom daje na voljo tudi osebno spremljanje: zaročenci se lahko povežejo s sodelavci referata, razrešijo morebitna vprašanja in prosijo za nasvet.

Kupi v trgovini

Notranji glas ljubezni
Duhovna rast
17,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh