Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sarkozy pri papežu o posvetnosti v francoski družbi

Objava: 20. 12. 2007 / 12:50
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sarkozy pri papežu o posvetnosti v francoski družbi

Papež Benedikt XVI. je danes sprejel francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja, ki se mudi na prvem obisku v Vatikanu, odkar je maja prevzel predsedniški položaj. Papež in Sarkozy sta za zaprtimi vrati govorila okoli pol ure, po navedbah vatikanskih virov pa se je pogovor vrtel predvsem okoli posvetnosti v francoski družbi.

Po pogovoru je Sarkozy papežu podaril svojo knjigo z naslovom Republika, religija in upanje, papež pa mu je podaril medaljo, ki obeležuje njegov pontifikat. Sarkozy je v preteklosti večkrat izrazil občudovanje nad predhodnikom Benedikta XVI., papežem Janezom Pavlom II., in nad vlogo "duhovnosti" v družbi, kar je sprožilo razburjenje v odločno sekularni francoski družbi. Kljub temu, da je dvakrat ločen, je Sarkozy večkrat tudi izpostavil svojo privrženost katolicizmu, vlogo krščanstva v francoski narodni identiteti pa je označil za "odločilno".

Sarkozy se je po pogovoru s papežem srečal še z vatikanskim tajnikom, kardinalom Tarcisiom Bertonejem, popoldne pa bo postal "častni kanonik" bazilike svetega Janeza v Lateranu. Gre za naslov, ki je že od francoskega kralja Henrika IV., ki se je leta 1593 odpovedal protestantizmu, posvečen francoskim kraljem ali voditeljem. Sarkozy bo tudi obiskal grob Janeza Pavla II.

STA

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh