Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sarkozy se bo po razglasitvi sestal s papežem

Objava: 17. 03. 2011 / 11:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sarkozy se bo po razglasitvi sestal s papežem

Po poročanju francoskih medijev s tem njihov predsednik prekinja laicistično tradicijo.

Papež Benedikt XVI. bo po poročanju tamkajšnjih medijev francoskega predsednika Nicolasja Sarkozyja 1. maja letos sprejel v zasebno avdienco. Kot je minuli torek poročal francoski časnik ‘Nouvelles de France’, se Sarkozy ne bo udeležil le slovesne razglasitve nekdanjega papeža Janeza Pavla II. za blaženega, pač pa se bo po zaključku slovesnosti sestal z Benediktom XVI.

Po navedbah časnika je za avdienco prosila francoska vlada. Sarkozy s to gesto želi dati znamenje za nadaljnje približevanje svoje vlade katoliški Cerkvi. Uradna napoved srečanja naj bi bila objavljena v naslednjih dneh.

Sarkozy s tem prekinja laicistično tradicijo Elizejskih poljan. Po poročanju časnika sodeč se doslej še noben francoski predsednik v času svojega mandata ni udeležil kakšne razglasitve za blaženega ali svetnika v Vatikanu. Nekdanji predsednik Jacques Chirac (1995-2007) je leta 1996 odklonil udeležbo pri papeževi maši v Reimsu ob praznovanju 1500-letnice Klodvikovega krsta in nasprotoval omembi krščansko-judovske dediščine v Evropski pogodbi.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh