Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Savdska Arabija je prvič gostila profesorja krščanske teologije

Objava: 17. 08. 2010 / 06:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Savdska Arabija je prvič gostila profesorja krščanske teologije

Savdski profesorji so se ob predavanjih Leonarda Swidlerja, profesorja za katoliško teologijo in dialog med verami na Temple University v Philadelphiji, prvič v svojem življenju v dialogu soočali s svojimi judovskimi in krščanskimi kolegi.

Savdska Arabija, središče islamskega sveta, je nedavno prvič gostila profesorja krščanske teologije, poročajo pri vatikanskem radiu. Na pobudo Al Imam Muhammed bin Saud Islamic University di Riyad je imel Leonard Swidler, profesor za katoliško teologijo in dialog med verami na Temple University v Philadelphiji, v preteklih tednih predavanja na temo medverskega dialoga za okoli štirideset savdskih profesorjev, med njimi deset žensk.

Morda se zdi ta dogodek nepomemben, vendar gre za veliko spremembo v Savdski Arabiji, je za časnik ‘Christian Science Monitor’ pojasnil pobudnik povabila, profesor na savdskem inštitutu Fahad al Alhoumoudi. Pred povabilom v Savdsko Arabijo se je štirinajst profesorjev univerze Al Imam udeležilo tedenskega tečaja na inštitutu za dialog na univerzi Temple, ki ga je pred tridesetimi leti ustanovil profesor Swidler. Savdski profesorji so se prvič v svojem življenju v dialogu soočali s svojimi judovskimi in krščanskimi kolegi.

Swidler je Savdsko Arabijo obiskal tudi z namenom, da bi se pogajal o bodočem sodelovanjem med filadelfijskim inštitutom in univerzo King Abdulah, pod okriljem katere deluje tudi inštitut, posvečen dialogu med civilizacijami. Ustanovitev tega inštituta je zahteval savdski kralj po srečanju s svetim očetom Benediktom XVI. leta 2007.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh