Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

SDM: mladi Iračani bodo s papežem molili v aramejščini

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 07. 2016 / 08:18
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

SDM: mladi Iračani bodo s papežem molili v aramejščini

Iz »dežele dveh rek« v Krakov prihaja okoli dvesto mladih pripadnikov kaldejske katoliške Cerkve.

Svetovnega dne mladih v Krakovu se bo udeležilo tudi okoli dvesto mladih iraških katoličanov, ki bodo na srečanju s papežem Frančiškom molili Očenaš v aramejskem, torej Jezusovem jeziku. »To bo za nas izredno pomemben trenutek, saj bomo okrepljeni v svoji veri in v občestvu z vesoljno Cerkvijo«, je po navedbah ustanove Pro Oriente dejal kaldejski naslovni škof Basil Salim Yaldo, ki bo delegacijo iz Iraka spremljal na Poljsko. Poleg njega bodo mlade spremljali še nadškof Bashar Warda iz Erbila, okoli deset mladih duhovnikov in sedem redovnic.



Iraški mladi večinoma prihajajo iz kaldejskih eparhij Bagdad, Kirkuk in Erbil. Nekateri med njimi kot begunci živijo na kurdskem območju, potem ko so morali z družinami zapustiti planoto Ninive. Pred odhodom v Krakov 19. julija se bodo za nekaj dni zbrali v molitvi in pesmi ter ob obhajanju zakramentov v znamenju svetega leta usmiljenja.

Skupaj s papežem bodo nato nekateri izmed njih v Krakovu med križevim potom 29. julija molili Očenaš v aramejskem jeziku. »V okviru križevega pota, ki spominja na Kristusovo trpljenje, se bomo spominjali tudi trpljenja našega naroda«, je pojasnil škof Salim Yaldo. Udeležba mladih naj bi ponudila izkušnjo, »da sta krščansko upanje in veselo občestvo s Cerkvijo mogoča tudi v težkih pogojih, kakor pri nas v Iraku. Razumeli bomo, da nista nujna pobeg ali izselitev in da je zelo lepo krščansko veselje živeti tudi v naši domovini.«

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh