Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šestindvajset let križa svetovnega dneva mladih

Objava: 22. 04. 2010 / 07:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Šestindvajset let križa svetovnega dneva mladih

Križ je mladim iz vsega sveta podaril nekdanji papež Janez Pavel II.

Križ svetovnega dneva mladih ali križ mladih, ki ga je mladim iz vsega sveta podaril Janez Pavel II., letos praznuje svojo šestindvajseto obletnico. Križ hranijo v Mednarodnem mladinskem centru svetega Lovrenca v Rimu. V tamkajšnjo cerkvico ga prihajajo častit mladi iz vsega sveta. Leta 1984 papež Janez Pavel II. mladim podaril križ z namenom, da ga ponesejo v svet kot znamenje Jezusove ljubezni do človeštva ter oznanijo vsem, da je rešitev in odrešenje samo v Kristusu, ki je za nas umrl in vstal.

Direktor centra svetega Lovrenca, Eric Jacquinet, je pri Papeškem svetu za laike odgovoren za mlade. Sam pravi, da je mladim, ki prihajajo v mladinski center, zelo pomembno predstaviti sporočilo križa svetovnega dneva mladih. Mladi po njegovih besedah poznajo trpljenje, neuspeh, dvom, žalost, in zato morajo najti tudi tolažbo, moč in upanje. V centru svetega Lovrenca so prepričani, da vse to prejmejo ob vznožju Jezusovega križa.

Ob šestindvajseti obletnici križa svetovnega dneva mladih bo Mednarodni mladinski center svetega Lovrenca predstavil nov video z naslovom 'Moč križa'. Pripravili so ga v sodelovanju s katoliško agencijo H2O in Šolo za misijon skupnosti Emanuel. Z videom želijo mladim romarjem pomagati odkriti pomen križa svetovnega dneva mladih ter istočasno vstopiti v skrivnost križa, na katerem je umrl Jezus Kristus. Kadar predstavimo povezavo med križem svetovnega dneva mladih in življenjem mladih, pravi Jacquinet, gredo mladi počastit križ z veliko vero in ta se jih dotakne. Jacquinet je dejal, kako nekateri mladi romarji pravijo, da je počastitev križa svetovnega dneva mladih najpomembnejši trenutek njihovega romanja v Rim.

Mladi iz centra svetega Lovrenca so bili prvi protagonisti, ki so pripravili potovanja križa svetovnega dneva mladih po svetu. Ta potovanja so obrodila veliko sadov. Danes center sprejme na tisoče mladih iz vseh petih celin ter jim nudi dom blizu papeža. Mednarodni center mladih sveti Lovrenc je leta 1983 ustanovil Janez Pavel II., kot prostor molitve, sprejemanja in formacije za vse mlade sveta, ki prihajajo v večno mesto.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh