Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Shod karitativnih dejavnosti ljubljanske nadškofije

Objava: 21. 09. 2006 / 05:45
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Shod karitativnih dejavnosti ljubljanske nadškofije

V soboto, 23. septembra 2006, bo od 9. do 3. ure v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano potekal 3. shod karitativnih dejavnosti ljubljanske nadškofije.

V soboto, 23. septembra 2006, bo od 9. do 3. ure v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano potekal 3. shod karitativnih dejavnosti ljubljanske nadškofije. Program se bo začel ob 9. uri z bogoslužjem Božje besede, nato pa bo obisk v sodelujočih skupinah. Ob 10.30 se bodo začele delavnice, ob 12. uri pa bo sledil plenum. Program se bo predvidoma zaključil ob 13. uri.

V ljubljanski nadškofiji deluje 14 različnih karitativnih skupin, na letošnjem shodu, ki se ga bo udeležil tudi ljubljanski nadškof in metropolit, msgr. Alojz Uran, se jih bo predstavilo sedem. Za obiskovalce, aktivne prostovoljce in za tiste, ki še razmišljajo, da bi se vključili v dobrodelnost, pripravljajo osem delavnic:

Družinski center Betanija: Marta, Marta, skrbi in vznemirja te mnogo stvari …
V dveh pogovornih skupinah bodo razmišljali, kaj je tisto dobro, ki se lahko zanj odločimo in nam ne bo odvzeto. Delavnico bosta vodili ga. Marija Maučec Suša z družinskega centra Betanija in ga. Štefanija Mole.

Jezuitska služba za begunce: Tujec sem bil
Delavnico o beguncih in o njihovem sprejemanju bosta vodita ga. Milena Frank in p. dr. Robin Schweiger DJ z Jezuitske službe za begunce (JRS).

    Krščansko bratstvo bolnikov in invalidov: Vstani in hodi
    V besedi in sliki bodo predstavili gibanje Krščansko bratstvo bolnikov in invalidov. Predstavitev bo vodil g. Rafko Jurjevčič.

    Škofijska karitas Ljubljana (ŠKL): Kako poskrbeti zase
    Prva delavnica ŠKL bo namenjena prostovoljcem Karitas in drugim karitativnim delavcem, ki v svoji skrbi in vnemi za uboge pogosto pozabijo nase. Pogovarjali se bodo o tem, kako si vzeti čas zase, kako si nabrati novih moči in se napolniti z energijo za nadaljnje delo. Delavnico bo vodila ga. Alenka Petek s ŠKL.

    Škofijska karitas Ljubljana: Dajte jim vi jesti
    Škofijska karitas Ljubljana je na osnovi ukrepa EU iz intervencijskih zalog prejela več kot 300.000 litrov mleka in 125 ton druge hrane. Pomoč bodo razdelili med 88 župnijskih Karitas in drugih ustanov. V delavnici se bodo pogovarjali o upravičencih za prejem tovrstne pomoči, o načinih in možnostih razširjanja kroga prejemnikov in o evidencah o razdelitvi, ki jih zahteva Agencija za kmetijske trge. Delavnico bo vodil g. Jože Rovtar s ŠKL.

    Vera in luč: Vrzimo mreže
    Delavnico bo vodila ga. Simona Geršak.
      Vincencijeva zveza dobrote: Ljubezen v dejanju in resnici
      Razmišljali bodo o problematiki brezdomstva: kaj lahko naredi za brezdomce posameznik in kaj skupina prostovoljcev. Delavnico bo vodila ga. Olga Zorko.

      Zavod Marije in Marte: Dom starejših – univerza za svetost
      Delavnico bo vodila ga. Marjana Mihelčič.



      TU SŠK

      Kupi v trgovini

      Novo
      Konec krščanske civilizacije
      Filozofija in esejistika
      22,90€
      Nalaganje
      Nazaj na vrh