Zapri
Iskanje

Simbolična posvojitev splavljenih otrok

Objava: 24. 04. 2009 / 08:00
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Simbolična posvojitev splavljenih otrok

Možak iz Kalifornije je simbolično ‘posvojil’ dva otroka, ki ju je splavila njegova žena, da bi ji s tem pomagal pri duševnem in telesnem okrevanju po splavu.

Ameriški mediji so poročali, da sta zakonca Stan in Lisa Musil posvojitvene papirje podpisala kar med radijsko oddajo. Voditelj oddaje je zakonca povezal s pravnim strokovnjakom za posvojitve Ronom Stoddartom, izvršnim direktorjem organizacije ‘Krščanske posvojitve Nočna lučka’. Ta je pojasnil, da s pravnega stališča posvojitev sicer ni mogoča, saj splavljeni otroci nimajo rojstnega lista, zakonca pa nimata živorojenih otrok. Če pa pogledamo s čustvene plati, je dejal Stoddard, ni nikakršnih ovir, da ne bi zakonca med seboj podpisala sporazuma, s katerim mož ženina otroka posvoji in jima da svoje ime; zato je sestavil osnutek dokumenta za simbolično posvojitev, zakonca pa sta papirje podpisala.

45-letna Lisa Musil je med oddajo povedala, kako ji je mož zagotovil, da jo ljubi in da je kot njegova žena del njega. Ker sta bila njena splavljena otroka nekoč del nje, sta po moževem mnenju torej tudi del njega. Musilova je pojasnila, da je prvič splavila pri devetnajstih, ker je bila preveč prestrašena, da bi komur koli zaupala svojo nosečnost. Prikrila jo je celo pred fantom, s katerim je takrat živela. Splav jo je po njenih besedah tako prizadel, da je svojo bolečino skušala odgnati ‘z drogami, alkoholom, divjimi zabavami in s promiskuitetnim življenjem’. Tak življenjski slog jo je vodil do njene druge nosečnosti in posledičnega splava, tik preden je odšla na služenje zaporne kazni zaradi vožnje v vinjenem stanju.

Čeprav so ji vsi zatrjevali, da sta splavljena zarodka le kupček tkiva, Musilova pravi, da ji je srce govorilo drugače in bolečina, ki jo je ob tem občutila, je bila neznosna. Želela je postaviti spomenik, na katerega bi ženske po splavu lahko zapisale imena svojih splavljenih otrok. Ko je zamisel uresničila, pa je razmišljala, s katerim priimkom bi otroka poimenovala, in mož ji je predlagal posvojitev, da bi splavljenima otrokoma lahko dal svoje ime. Vložil je prošnjo za simbolično posvojitev, da bi s tem olajšal ženino bolečino.

Spomenik splavljenim otrokom bodo postavili v spominskem parku v kalifornijskem mestu Riverside, na njem pa bosta tudi imeni splavljenih Musilovih otrok, deklice in dečka. Odvetnik Stoddard je še povedal, da je prejel kar nekaj prošenj zakoncev, ki želijo izvesti simbolično posvojitev.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh