Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sin Benazir Bhutto obljublja več zaščite pakistanskim kristjanom

Objava: 14. 01. 2011 / 08:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sin Benazir Bhutto obljublja več zaščite pakistanskim kristjanom

Bilawal Bhutto Zardari želi hoditi po stopinjah matere in starega očeta.

Bilawal Bhutto Zardari, sin umorjene pakistanske političarke Benazir Bhutto (1953-2007), kristjanom in drugim verskim manjšinam v Pakistanu obljublja večjo zaščito in solidarnost. Na spominski slovesnosti za nedavno umorjenega guvernerja pakistanke province Pundžab v Londonu je predsednik vladajoče 'Pakistanske ljudske stranke' dejal, da bo 'branil in zagovarjal kristjane in druge verske manjšine v Pakistanu'. Dvaindvajsetletni politik je po poročanju pakistanskega dnevnika 'Express Tribune' v svojem nagovoru še zagotovil, da bo hodil po stopinjah svoje matere in svojega starega očeta in da od strahu ne bo nikoli umolknil.

Guvernerja Salmana Taseerja je minuli teden ustrelil njegov šofer, kot motiv pa je storilec navedel guvernerjevo podporo reformi pakistanskega zakona o bogoskrunstvu. Pakistanska Katoliška škofovska konferenca je Taseerjev umor in kasnejše odobravanje dejanja s strani islamističnih političnih strank označila kot 'znamenje naraščajočega verskega fanatizma'.

Zardari, ki trenutno študira v Oxfordu, je edinec nekdanje predsednice pakistanske vlade Benazir Bhutto. Njegov ded, premier Zulfikar Ali Bhutto, ki so ga leta 1979 obesili islamski skrajneži, je bil prav tako tesen zaupnik umorjenega guvernerja iz province Pundžab.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/E3CC2371BB9093F5C1257811004CB162?OpenDocument

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh