Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sinodalni očetje na obisku pri italijanskem predsedniku

Objava: 14. 10. 2010 / 10:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sinodalni očetje na obisku pri italijanskem predsedniku

Predsednik Napolitano je zasedanje posebne škofovske sinode za Bližnji vzhod, ki v Rimu poteka do 24. oktobra, označil za zgodovinski dogodek ter izrazil upanje za mir in pluralizem na Bližnjem vzhodu.

Dvanajst sinodalnih očetov, ki jih je vodil predsednik škofovske sinode nadškof Nikola Eterović, je minulo sredo obiskalo italijansko predsedniško palačo Kvirinal v Rimu, kjer so se sestali s predsednikom Giorgiom Napolitanom. Ta je zasedanje posebne škofovske sinode za Bližnji vzhod, ki v Rimu poteka do 24. oktobra, označil za zgodovinski dogodek ter izrazil upanje za mir in pluralizem na Bližnjem vzhodu.

Napolitano, ki je v svojem govoru spomnil na obvezo Evropske zveze pri spodbujanju človekovih pravic, je delo sinodalnih očetov označil kot zavzetost za prenovo in uveljavljanje krščanskih skupnosti na Bližnjem vzhodu. Ta zavzetost po njegovem prepričanju lahko koristi verskemu pluralizmu, dialogu in prizadevanju za mir na tem nemirnem območju. Kot je poudaril predsednik Napolitano, sam resnično verjame, da bo ta močan tok dialoga med monoteističnimi verstvi, ki ga katoliška Cerkev zelo prepričljivo izvaja, sedanji papež pa to počne v prvi osebi, zares ena od glavnih cest do zagotovitve sprave med narodi. Dodal je še, da je to največji razpoložljivi vir za gojenje upanja ter uresničevanje naših idealov in ciljev.

Med člani delegacije, ki je obiskala Kvirinal, je bil tudi prefekt Kongregacije za vzhodne Cerkve kardinal Leonardi Sandri, ki je v pogovoru za vatikanski radio, po katerem novico tudi povzemamo, izrazil hvaležnost Republiki Italiji za zanimanje in skrb za države na Bližnjem vzhodu, obenem pa je izpostavil pomen podpore Evropske zveze bližnjevzhodnim državam na področju spoštovanja človekovih pravic ter enakosti med državljani.

Na fotografiji: predsedniška palača v Rimu

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh