Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skavtski bum prijateljstva za otroke iz socialno ogroženih družin

Objava: 24. 08. 2007 / 06:10
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Skavtski bum prijateljstva za otroke iz socialno ogroženih družin

Skavti letos že osmič pripravljajo projekt z naslovom Bum prijateljstva. To je poletni tabor za otroke brez družine oz. za otroke iz socialno ogroženih družin z območja nekdanje Jugoslavije. Skavtski prostovoljci se med 16. in 26. avgustom 2007 posvečajo otrokom, starim od 7 do 15 let, ki prihajajo iz sirotišnice Dječji dom v Sarajevu ter iz Mladinskega doma Malči Belič.

Tabor, ki ga je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) je bilo ustanovljeno 31. marca 1990, začetki pa segajo že v leto 1922. Od tedaj naprej je združenje raslo in danes združuje več kot 4.400 članov ter 700 voditeljev v 72 stegih (lokalnih enotah) po Sloveniji. Kot nevladna neprofitna organizacija prostovoljcev, ki je odprta za vsakogar, želi prispevati k celostnemu telesnemu, duševnemu, duhovnemu in družbenemu razvoju mladih ter jim omogočiti, da bodo postali trdne osebnosti, odgovorni državljani ter člani krajevnih, nacionalnih in mednarodnih skupnosti. Več informacij o skavtih in foto gradivo je na voljo na spletni strani http://zskss.skavt.net/. prvikrat organiziralo leta 2000, je bil sprva namenjen rehabilitaciji mladih žrtev min iz Bosne in Hercegovine, sedaj pa želi tudi socialno ogroženim otrokom omogočiti desetdnevne brezskrbne, družabne in zanimive počitnice.

Udeleženci tabora so prvih nekaj dni preživeli v Ljubljani, kjer so si ogledali živalski vrt in obiskali adrenalinski park, nadaljevanje pa poteka v Izoli, kjer otroci plavajo, preizkušajo svoje ročne spretnosti, se merijo v aktivnostih v naravi in kuhinji (udeleženci so si sami spekli kruh na ognju) ter drugih skavtskih dejavnostih.

Otroci se bodo preko različnih dejavnosti naučili sodelovanja v skupini, različnosti in enakopravnosti med različnimi narodnostmi. Naučili se bodo sami prevzemati odgovornost, saj bodo pri pripravi programa sodelovali tudi sami. Organizatorji želijo, da bi se vsi otroci naučili tudi plavati. Ker je namen tabora med drugim tudi spoznavanje Slovenije, bodo v prihodnjih dneh obiskali še več krajev po Sloveniji, med drugim obmorska mesta in Škocjanske jame.

Organizatorji skavtskega buma prijateljstva pripravljajo tudi dan odprtih vrat z delavnicami in piknikom, ki bo v petek, 24. avgusta 2007, ob 14.00 pred župnijskim domom v Izoli.


Za dodatne informacije pokličite Petro Kovačič, GSM 040/552–113.

TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh