Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof svari pred 'lažnimi' človekoljubnimi organizacijami v Pakistanu

Objava: 25. 08. 2010 / 07:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škof svari pred 'lažnimi' človekoljubnimi organizacijami v Pakistanu

Darovalci naj bodo po škofovih besedah pozorni na to, da svojih sredstev ne zaupajo 'lažnim' človekoljubnim združenjem ali organizacijam, ki so povezane z islamističnimi skupinami.

Predsednik pakistanske Karitas, škof Joseph Coutts, svari pred neresnimi človekoljubimi organizacijami v Pakistanu. Darovalci naj bodo po škofovih besedah pozorni na to, da svojih sredstev ne zaupajo 'lažnim' človekoljubnim združenjem ali organizacijam, ki so povezane z islamističnimi skupinami. Kot je škof Coutts povedal v pogovoru za tiskovno agencijo Fides, v njegovem škofovskem mestu, Faisalabadu, deluje več kot petdeset krščanskih človekoljubnih organizacij. Obenem je pozval dobrotnike, naj podprejo Karitas kot uradno ustanovo katoliške Cerkve.

Pomoč prizadetim v katastrofalnih poplavah v Pakistanu poteka na vseh ravneh, je še pojasnil škof. Pakistanska Cerkev je v nenehni povezavi z mednarodno mrežo Karitas. Na krajevni ravni so šole, župnije in druge cerkvene ustanove udeležene pri zbiranju in razdeljevanju pomoči. Čeprav so kristjani v Pakistanu v manjšini, je njihova pomoč dobrodošla vsem potrebnim, poudarja škof Coutts in dodaja, da nudijo pomoč vsakomur, ki se zateče k njim, brez razlike, čeprav je devetindevetdeset odstotkov prizadetih v poplavah muslimanov. Še vedno pa obstaja velika potreba po še obširnejši mednarodni pomoči, da bi v Pakistanu preprečili hudo lakoto in širjenje nalezljivih bolezni.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh