Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofovska delegacija iz Iraka na obisku v Evropskem parlamentu

Objava: 14. 12. 2010 / 10:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škofovska delegacija iz Iraka na obisku v Evropskem parlamentu

Iraško delegacijo vodi sirsko-katoliški nadškof iz Mossula, Basile Georges Casmoussa.

Danes in jutri bo v Evropskem parlamentu v Strasbourgu na obisku škofovska delegacija iz Iraka. Kot so poročali pri vatikanskem radiu, delegacijo vodi sirsko-katoliški nadškof iz Mossula, Basile Georges Casmoussa, poleg njega pa sta v Evropo pripotovala tudi vikar Matti Shaba Matoka iz Bagdada in Shlemon Warduni, predstavnik kaldejske Cerkve.

Minuli teden je kaldejsko-katoliški nadškof iz Kirkuka, Louis Sako, prejel letošnjo mirovno nagrado mednarodnega katoliškega mirovnega gibanja 'Pax Christi'. Podelitev nagrade so izvedli na sedežu Francoske škofovske konference v Parizu.

Kot je povedal nadškof Sako, 'brez miru ni življenja, ni svobode in ni dostojanstva'. To ve iz lastnih izkušenj, saj prihaja iz preizkušane dežele in preganjane Cerkve. Nadškof se je posebej spomnil terorističnega napada konec letošnjega oktobra v bagdadski sirdko-katoliški katedrali, ko je življenje izgubilo na desetine kristjanov. Mir je 'temelj vseh dobrin', tudi med muslimani velja za 'najlepše Božje ime', je spomnil kirkuški nadškof. Kristjani so sredi adventa, muslimani so ravno zaključili obdobje žrtvovanja ('Al Adha'), in oboje pomeni 'čas okrepljene molitve in spreobrnjenja'.

Le nekaj dni pred tem je svojo skrb za razmere v Iraku izrazil sirsko-katoliški patriarh v Antiohiji, Ignatios Youssef III., ko je v Parizu obiskal žrtve omenjenega terorističnega napada. Poudaril je, da se morajo iraške oblasti 'odločneje zavzeti za varnost kristjanov v deželi'. Ker učinkovita verska svoboda Iračanom ni zagotovljena, bi morala za dosego tega cilja na pomoč priskočiti tudi mednarodna skupnost.

Ignatios Youssef III. je opozoril tudi na vedno večje izseljevanje kristjanov iz Iraka, s čimer, meni patriarh, delajo uslugo islamskim teroristom. Dosti pomembneje je, da bi iraškim kristjanom zagotovili mirno sožitje v njihovi domovini.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/1321E075EAF56009C12577F5004E3068?OpenDocument

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh