Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skoraj polovica evtanazij v Belgiji je opravljenih brez privolitve bolnika

Objava: 11. 06. 2010 / 09:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Skoraj polovica evtanazij v Belgiji je opravljenih brez privolitve bolnika

V Belgiji so odkrili velik delež usmrtitev z evtanazijo, tudi kadar pacienti za to niso zaprosili

V Belgiji so odkrili velik delež usmrtitev z evtanazijo, tudi kadar pacienti za to niso zaprosili. Kot poročajo na http://www.24kul.si/, je več kot sto medicinskih sester v raziskavi priznalo, da so sodelovale pri evtanaziji brez zahteve ali privolitve pacienta.


Čeprav je evtanazija v Belgiji legalna, je urejena s strogimi pravili in naj bi bila izvajana le s strani zdravnikov in s privolitvijo pacienta. Priznanja medicinskega osebja pa zbujajo strah tudi v Veliki Britaniji. Od legalizacije evtanazije pred osmimi leti v Belgiji evtanazija zdaj predstavlja 2% vseh smrti – to je približno dva tisoč na leto.

Kar petina medicinskih sester pa je priznala vpletenost v pomoč pri smrti pacienta. Toda skoraj polovica je priznala, da za to niso imele soglasja. Kot so povedali avtorji poročila, so medicinske sestre v raziskavi delovale zunaj pravnega reda svojega poklica. Dodajajo pa še, da je veliko medicinskega osebja vseeno delovalo v skladu z željami svojih pacientov, ‘čeprav to ni bilo izrecno zahtevano’.

Dr. Peter Saunders, ki v Veliki Britaniji vodi kampanjo proti usmrtitvam, je dejal: ‘Kadar postavimo pravila, moramo vedeti, da jih bodo ljudje vedno kršili. Enkrat, ko evtanazijo legaliziramo, bo vedno prihajalo tudi do takšnih dejanj.’

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh