Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škotski prelat pozdravlja zavrnitev zakona o evtanaziji

Objava: 10. 12. 2010 / 08:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škotski prelat pozdravlja zavrnitev zakona o evtanaziji

Po nadškofovih besedah je bila razprava v škotskem parlamentu dostojanstvena in resna, poslanci pa si po njegovem mnenju resnično zaslužijo pohvalo.

Glasgowski nadškof Mario Conti je 'izredno zadovoljen' z izidom glasovanja v škotskem parlamentu, kjer so poslanci zavrnili predlog zakona o evtanaziji. Predlog, ki ga je vložila neodvisna poslanka Margo McDonald in bi na Škotskem tlakoval pot za uzakonitev evtanazije, je bil po nadškofovem mnenju 'popolnoma zgrešen', saj bi 'ukinil absolutno zakonsko prepoved prekinitve nedolžnega življenja ali pomoč pri takem dejanju'.

Poslanci so predlog odločno zavrnili s petinosemdesetimi glasovi proti in šestnajstimi za, dva poslanca pa sta se glasovanja vzdržala. Nadškof je dejal, da je bila razprava v škotskem parlamentu dostojanstvena in resna, in poslanci si po njegovem mnenju resnično zaslužijo pohvalo.

Nadškof Conti je še izrazil upanje, da bo Škotski v prihodnje prizanešeno s parlamentarnim pritiskom na to temo ter da bodo poslanci svoje moči usmerili v skrb za umirajoče. 'Dostojanstvo namreč ni na strani tistih, ki želijo predčasno zaključiti svoje življenje, pač pa ga najdemo v skrbi celotne skupnosti za tiste, ki ga najbolj potrebujejo.'

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh