Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skriti zakladi Svetega pisma (2. dan šmarnic)

Objava: 25. 04. 2007 / 08:05
Oznake: Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Skriti zakladi Svetega pisma (2. dan šmarnic)

Knjiga knjig


»Kaj je mislil stric Jošt, ko je napisal, da je svoje besede o prijateljstvu našel v knjigi knjig?« je vprašala prvošolka Tinka.

»Knjiga knjig rečemo Svetemu pismu, ki je najpomembnejša knjiga na svetu,« je rekel Peter. Hodi že v peti razred in pri verouku so se letos, ko je leto posvečeno Svetemu pismu, že veliko pogovarjali o njem.

»Celotno Sveto pismo je prevedeno v 429 jezikov, deloma ali v celoti pa v 2426 jezikov. Nova zaveza pa je prevedena v 1145 jezikov. V nekatere jezike, tudi v slovenščino, že večkrat. Milijoni in milijoni izvodov Svetega pisma so že šli med ljudi in vedno znova izhajajo celotne izdaje, izvlečki, zgodbe za odrasle in otroke …« je Peter ponavljal, kar se je naučil.

»Sveto pismo je najpomembnejša knjiga zato,« je rekel Luka, ki se pripravlja na sveto birmo, »ker je to božja beseda. Bog sam govori po njej ljudem. Je božje pismo človeku. Samo zamisli si! Recimo, da bi tebi pisal predsednik ali kakšen drug pomemben človek! Kako bi spoštoval to pismo, kako bi ga razkazoval prijateljem! Na častnem mestu v tvojem stanovanju bi bilo, morda kar na posebni mizici, kjer bi ga lahko občudovali vsi. In ko bi prišli prijatelji, bi jim kakšen kratek odlomek prebral ali jim dovolil, da ga preberejo sami. Kako ponosen bi bil na to!«

»Res. Prav tako bi bilo. Pri Katji imajo na steni priznanje, ki ga je oče dobil – pozabila sem, od koga. In vedno nam ga pokaže …« je rekla Manca.

»Priznanje, to že razkazuješ! Sveto pismo pa ni priznanje, knjiga je!« je rekel Peter.

»Pismo je. Božje pismo, v katerem nam Bog sporoča, da smo njegovi ljubljeni sinovi in hčere. Sporoča nam, da skrbi za nas in da na nas nikoli ne pozabi. Sporoča, naj mu zaupamo, ker on, Oče, ve, kaj je dobro za nas. Sveto pismo je več kot največje priznanje na svetu. V njem nam sam Bog sporoča, da nas ima rad …« je dejal Luka.

»Pravo ljubezensko pismo je to. Mi pa se zanj ne zmenimo,« je osuplo zašepetala Manca. Spomnila se je, kako je, če napišeš ljubezensko pismo, ljubljeni pa se sploh ne zmeni zanj. On nima časa, saj brca žogo …

Prezrto ljubezensko pismo! Mančina primerjava je stresla tudi Luka. Res, če je Sveto pismo božja beseda, bi jo moral človek dan za dnem prebirati in premišljevati, dokler ne bi znal vseh besed na pamet …

»In stric Jošt nam je svoje zadnje besede izbral iz Svetega pisma!« je začudeno vzkliknila Tinka.

»Lepo, kajne. Pravijo, da v Svetem pismu vedno najdeš misel, ki jo potrebuješ. Najbrž je stric Jošt to vedel.«

»In jo je prepisal za nas! Daj, preberi še enkrat!« je rekla Tinka, vendar se Peter ni strinjal. V rokah je obračal veliki zarjaveli ključ.

»Ta je gotovo od vhodnih vrat,« je rekla Manca.

»Seveda ni od vhodnih vrat!« je rekel Peter.

»Bog ve, kakšna skrivnost je zaklenjena s tem ključem!« je vzdihnila Tinka.

»Boš zvedela, ko pridemo tja. Takoj ko dobim dopust,« je rekel oče. Tudi on si je zelo želel, da bi čimprej odšli pogledat Joštovo kočo.



NALOGA
Najdi doma, skupaj z vso družino, častno mesto za Sveto pismo.

Kaj se je zgodilo
Otroci so se pogovarjali o Svetem pismu, ki je najpomembnejša knjiga na svetu, ker je v njej božja beseda – je božje ljubezensko pismo človeku. Pravijo, da v Svetem pismu vedno najdeš misel, ki jo potrebuješ.




Več o knjigi Skriti zakladi Svetega pisma

Šmarnice na Planetu
Za hitri dostop pošljite SMS z vsebino P SMARNICE na 1919.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh