Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skupnost svetega Egidija v spomin na 11. september

Objava: 14. 09. 2009 / 10:39
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Skupnost svetega Egidija v spomin na 11. september

Dan molitve ob spominu na teroristične napade izpred osmih let

Katoliška laiška skupnost svetega Egidija poziva k molitvenim srečanjem v spomin vseh žrtev terorističnih napadov 11. septembra pred osmimi leti, še posebej v New Yorku, kjer je življenje izgubilo največ ljudi, ter v Rimu.

Skupnost svetega Egidija se je pravkar vrnila iz Krakova, kjer se je te dni zaključilo medversko molitveno srečanje za mir, ki običajno poteka v Assisiju. Letos so se v Krakovu zbrali zaradi 70. obletnice začetka druge svetovne vojne. Obenem so na srečanju molili tudi za vse žrtve nasilja in terorizma.

Prireditelji molitvenih srečanj pojasnjujejo, da je njihov namen ‘ohraniti spomin na tragične teroristične napade, ki so zaznamovali življenja na tisoče ljudi in v našem času označujejo točko, s katere ni vrnitve’. V terorističnih napadih 11. septembra 2001 je življenje izgubilo 2993 ljudi.

Z molitvenimi srečanji naj bi po mnenju prirediteljev tudi negovali predanost posameznikov združevanju in medsebojnemu dialogu. V Rimu se molilci danes zbirajo v Marijini baziliki v Trasteveru, v New Yorku pa v cerkvi svetega Jožefa.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh