Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovar Marijinih prikazanj

Objava: 15. 12. 2010 / 20:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovar Marijinih prikazanj

Tisoč dvesto strani dolgo delo najprej vsebuje razlago pojava prikazanj z vidika različnih disciplin, v drugem delu pa je zbranih čez dva tisoč štiristo primerov prikazanj.

Ta teden je v Rimu izšel Slovar Marijinih prikazanj. Kot poročajo pri vatikanskem radiu, gre za italijanski prevod francoskega izvirnika iz leta 2007, ki pa je dopolnjen z okrog stotimi novimi primeri prikazanj. Tisoč dvesto strani dolgo delo najprej vsebuje razlago pojava prikazanj z vidika različnih disciplin, v drugem delu pa je zbranih čez dva tisoč štiristo primerov prikazanj.

Od leta 1966 do danes je prišlo do šeststo takih primerov, priznanih in domnevnih. Mariolog Stefano De Fiores iz Papeške fakultete Marianum v Rimu je o pomenu Marijinih prikazanj povedal, da kadar umolknejo zemeljska znamenja, oživijo nebeška. Pomembnost prikazanj po njegovih besedah ni v tem, da osvetljujejo ali izpostavljajo evangelijska dejstva, ampak v tem, da predstavljajo alarmni klic za krščansko skupnost, ki lahko zaspi sredi življenjskih navad.

Slovar zapolnjuje vrzel na tem področju in z bogato bibliografijo predstavlja uporabno začetno gradivo za nadaljna raziskovanja. Lahko pa je tudi koristno branje za vernike, ki se vedno bolj zanimajo za tovrstne pojave in stališče cerkvenega nauka glede konkretnih primerov prikazanj. Pri tem gre izpostaviti, da Cerkev pušča svobodo pri obiskovanju krajev prikazanj. Tudi to namreč prispeva k oblikovanju stališča Cerkve, pri preverjanju verodostojnosti primera prikazanj, medtem ko je pomanjkanje sadov negativno znamenje.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh