Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenci za srce Afrike

Objava: 01. 08. 2007 / 11:03
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovenci za srce Afrike

Slovenska Karitas avgusta že drugič začenja dobrodelno akcijo z naslovom Za srce Afrike. Namenjena je pomoči v osrčju Afrike – v državah Burundi, Ruanda, Zambija in Bocvana. Akcija bo potekala do 17. oktobra 2007, ki je sicer mednarodni dan za odpravo revščine. Zbiranje pomoči poteka v sodelovanju z Revijo Ognjišče, ki Karitas omogoča, da z zgibankami nagovarjajo bralce. Veseli bodo ljudi odprtega srca, ki bodo preko SMS sporočila ali neposredno prispevali dar za Afriko. Dejstvo, da na našem planetu zaradi ekstremne revščine vsake tri sekunde umre otrok, nas ne more pustiti neprizadete.

Lanskoletna akcija je obrodila številne konkretne sadove. Slovenska Karitas je podprla izgradnjo bivališč za 81 otrok v Kibungu v Ruandi. Material za 30 bivališč je delno sofinanciralo tudi naše Ministrstvo za zunanje zadeve ter avstrijska platforma. V zdravstvenem centru v Makungu, kjer deluje s. Vesna Hiti, poteka obnova dotrajane strehe. Danilo Lisjak je organiziral oskrbo z dodatnim virom energije v obliki treh enot UPS sistemov v centru za usposabljanje mladih v Kamuli v Ugandi. S preostalimi zbranimi sredstvi je Karitas v sodelovanju s p. Mihom Drevenškom pomagala pri materialu in tisku šolskih učbenikov za otroke v vaških šolah v Zambiji. V Burundiju, kjer deluje s. Bogdana Kavčič, je bila zgrajena vodovodna napeljava in cisterna z vodo za potrebe dispanzerja in porodnišnice v kraju Ruzo. V prihodnjih mesecih bo predvidoma končana izgradnja sanitarij v sirotišnici za otroke v Bocvani, ki so ostali brez staršev zaradi aidsa.

Tudi letos bodo zbrana sredstva uporabljena za podporo razvojnih projektov predvsem na področju zdravstva in šolstva. Izvajale jih bodo lokalne Karitas in slovenski misijonarji, ki že več kot desetletje delujejo v teh državah. Posebna pozornost bo namenjena otrokom, ki so zaradi dolgoletnih vojn, nemirov in nalezljivih bolezni, še posebej pa aidsa, ostali brez staršev.

Darovalci lahko svoj dar prispevajo preko položnice, po telefonu, mobilnem telefonu ali preko spletne strani.

Dodatne informacije dobite pri g. Petru Tomažiču, tel. 01/300–59–61, e-naslov: peter.tomazic@karitas.si ali na spletni strani http://www-karitas.si


TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh