Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenke letijo v nebo: že tretja dvojna zmaga v tej zimi!

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 12. 03. 2022 / 15:38
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.03.2022 / 15:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenke letijo v nebo: že tretja dvojna zmaga v tej zimi!
Nasmejane slovenske šampionke Urša Bogataj (desno), Nika Križnar (levo) in Ema Klinec. FOTO: zajem zaslona

Slovenke letijo v nebo: že tretja dvojna zmaga v tej zimi!

Slovenska smučarska skakalka Urša Bogataj, dobitnica dveh zlatih odličij z letošnjih olimpijskih iger v Pekingu, v tej sezoni še ni rekla zadnje. Na današnji posamični tekmi svetovnega pokala v Oberhofu se je namreč razveselila zmage, druge posamične na preizkušnjah te ravni v karieri (po Hinzenbachu pred dvema tednoma).

Da pa je bila mera polna, je uspeh Urše Bogataj, ki je v ponedeljek dopolnila 27 let in je bila danes vodilna tudi že po prvi seriji, še oplemenitila njena reprezentančna kolegica Nika Križnar (ki je 22. rojstni dan praznovala v sredo) z drugim mestom, končna razlika med njima je bila 5,7 točke. Urša je bila sicer najdaljša v obeh serijah s skokoma, dolgima 98 in 98.5 metra.

Izjemna olimpijska zima

Izjemno pripravljenost slovenskih skakalk v olimpijski zimi potrjuje podatek, da je bila to že njihova tretja dvojna zmaga v tej sezoni. Uvodoma je 27. novembra v ruskem Nižnjem Tagilu Ema Klinec opravila z vso konkurenco na čelu z Uršo Bogataj, medtem ko je 26. februarja v Hinzenbachu, po povsem enakem scenariju kot danes, zmagala Bogatajeva pred Križnarjevo.

Že 22 posamičnih uvrstitev na stopničke v sezoni

Statistika sezone je tudi sicer naravnost presunljiva: slovenske skakalke so na tekmah svetovnega pokala nanizale že 22 uvrstitev na stopničke, od tega Bogatajeva 10, Križnarjeva 8, še 4 pa je dodala Klinčeva, ki je danes zasedla zelo dobro peto mesto, toda s kar velikim zaostankom za zmagovalnim odrom. Do točk se je na 11. mestu dokopala še Nika Prevc, ki bo v torek dopolnila šele 17 let.


Globus že Avstrijki Kramerjevi

Sta pa zato brez točk ostali Špela Rogelj na 31. in Jerneja Brecl na 38. mestu. V skupni razvrstitvi svetovnega pokala drugo- in tretjeuvrščena Križnarjeva in Bogatajeva še naprej topita zaostanek za vodilno Avstrijko Marito Kramer, ki pa si je že pred finalnim dejanjem zagotovila kristalni globus – zdaj sta za njo še za 155 oziroma 215 točk.

Jutri finalno dejanje

Jutrišnja druga posamična tekma v Oberhofu z začetkom ob 14.45 bo, po spletu okoliščin, tudi zadnja v tej zimi svetovnega pokala. Sezona bi se namreč morala po prvotnem načrtu do konca marca zaključiti s štirimi preizkušnjami v Rusiji, po dvema v Nižnjem Tagilu prihodnji konec tedna in Čajkovskem teden dni pozneje, ki pa so jih zaradi znanih aktualnih dogodkov odpovedali.

Nalaganje
Nazaj na vrh