Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenska Karitas je za pomoč delavcem Vegrada in Preventa zagotovila 40.000 evrov pomoči

Objava: 06. 08. 2010 / 06:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovenska Karitas je za pomoč delavcem Vegrada in Preventa zagotovila 40.000 evrov pomoči

Slovenska Karitas je iz dobrodelne akcije Pomagajmo preživeti in iz naslova prejete dohodnine ta teden za pomoč delavcem Vegrada in Preventa zagotovila 40.000 evrov pomoči, so sporočili s tiskovnega urada Slovenske škofovske konference.

Slovenska Karitas je iz dobrodelne akcije Pomagajmo preživeti in iz naslova prejete dohodnine ta teden za pomoč delavcem Vegrada in Preventa zagotovila 40.000 evrov pomoči, so sporočili s tiskovnega urada Slovenske škofovske konference. Škofijska Karitas Celje se z aktivnim delom župnijskih Karitas vključuje v pomoč delavcem Vegrada. Poudarek daje predvsem pomoči v obliki šolskih potrebščin za delavske družine, ki jih bodo v tem tednu razdelili med 400 družin.

Nadškofijska Karitas Maribor in Župnijska Karitas Slovenj Gradec sta za delavce Preventa pripravili 400 prehranskih paketov pomoči in jih tudi že razdelili. Na prizadetem območju bodo v okviru drugih župnijskih Karitas razdelili dodatnih 300 prehranskih paketov, načrtujejo razdeljevanje pomoči v obliki hrane in oblačil, v najbolj perečih primerih pa tudi v obliki plačil položnic za najnujnejše življenjske stroške ter pomoč pri nakupu šolskih potrebščin v okviru dobrodelne akcije Otroci nas potrebujejo. Nadškofijska Karitas Maribor bo septembra v program pomoči vključila tudi delitev ozimnice in hrane iz intervencijskih zalog Evropske unije.

RV

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh