Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovesna blagoslovitev novega stiškega opata p. Janeza Novaka

Objava: 09. 07. 2007 / 10:07
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovesna blagoslovitev novega stiškega opata p. Janeza Novaka

Slovesna blagoslovitev novega stiškega opata p. Janeza Novaka



Ljubljanski nadškof in metropolit mons. Alojz Uran je včeraj, 8. julija, popoldne v baziliki žalostne Matere božje v Stični izročil p. Janezu znamenja opatske službe in časti ter mu zaželel, naj bo sobratom cistercijanom predvsem dober in goreč pastir.



Nadškof Uran je v govoru med mašo izrazil veselje, da bo p. Janeza Novaka, 57. stiškega opata po vrsti, slovesno blagoslovil po starodavnem običaju na god sv. Kilijana, ko je bila pred 851. leti posvečena prvotna samostanska cerkev, in pred godom sv. Benedikta, opata, in zavetnika Evrope, ki ga bomo praznovali 11. julija. Dosedanjemu opatu p. dr. Antonu Nadrahu se je zahvalil za veliko opravljeno delo v več kot 27 letih vodenja stiškega cistercijanskega samostana.



Dosedanji opat Nadrah je v nagovoru ob koncu maše svojemu nasledniku pri vodenju stiške cisterce zaželel, naj se odlikuje z dobroto, s kakršno se je papež Janez Pavel II., po zgledu svojega nebeškega zavetnika sv. Janeza Evangelista; pri tem naj mu pomaga dobri Bog. Opatu Janezu, desetemu s tem imenom v stiškem samostanu, je zaželel predvsem dobrega sodelovanja z vso samostansko skupnostjo, zagotovil pa mu njeno podporo v molitvi.



Opat Janez si je ob koncu slovesnosti zaželel predvsem božje pomoči in lepega duhovnega sožitja ter sodelovanja v zaupani mu cistercijanski redovni družini. Moč za to bo črpal tudi iz nadškofovega blagoslova in lepega ter duhovno pomenljivega obreda umestitve v opatovsko službo.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh