Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovesno uradno odprtje svetovnega kongresa biblicistov IOSOT 2007

Objava: 16. 07. 2007 / 05:58
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovesno uradno odprtje svetovnega kongresa biblicistov IOSOT 2007

Včeraj, 15. julij 2007, je bilo slovesno uradno odprtje letošnjega svetovnega kongresa biblicistov IOSOT (International Organization for the Study of the Old Testament), ki se je začel v petek, 13. julija.

Ob treh popoldan je zasedal senat Pravne fakultete. Slavnostni sprejem gostujočih strokovnjakov je potekal med 18. in 20. uro v atriju Pravne fakultete, v tem času pa je bil predstavljen tudi eden izmed novejših projektov na področju biblicistike. Arie van der Kooij, Carmel McCarthy in Rolf Schaefer so predstavili Bibilio Hebraico Quinto. To je revizija in peta izdaja hebrejske Biblije, ki je nastala na osnovi ohranjenega leningrajskega kodeksa. Nove izpopolnjene revizije in izdaje predstavljajo obogatitev razumevanja Svetega pisma.

Svečana otvoritev kongresa in biblični festival sta se začela ob 21. uri na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. Poleg številnih slavnostnih govornikov je dogajanje zaznamovala glasba. Vrhunec večera pa je predstavljala izvedba Simfonije št. 9 v d-molu Ludwiga van Beethovna, ki so jo izvedli združeni orkestri Slovenske filharmonije in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija s solisti in 300-članskim zborom, sestavljenim iz pevskih zborov iz sedmih držav sveta.


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh