Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovo od Albanskega gričevja

Objava: 28. 09. 2010 / 06:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovo od Albanskega gričevja

Papež Benedikt XVI. se je pred vrnitvijo v Vatikan ob koncu tedna poslovil od prebivalcev Castel Gandolfa.

Papež Benedikt XVI. se je včeraj poslovil od prebivalcev Castel Gandolfa, mesteca blizu Rima, kjer je preživel letošnje poletje. Kot poročajo pri vatikanskem radiu, se je v govoru predstavnikom civilnih oblasti Castel Gandolfa in krajevne cerkvene skupnosti zahvalil vsem, ki so v času njegovega bivanja v tem kraju znali ustreči njegovim potrebam in potrebam romarjev, ob koncu pa jim je za zgled postavil svetega Vincencija Pavelskega, zavetnika vseh dobrih del, čigar praznik v katoliški Cerkvi obeležujemo na včerajšnji dan.

S svojim neprestanim apostolskim delovanjem je sv. Vincencij Pavelski evangelij predstavljal kot najsijajnejši svetilnik upanja in ljubezni do človeka njegovega časa, še posebej za najrevnejše po telesu in duši. Sveti oče je prebivalcem Castel Gandolfa zaželel, naj njegov krepostni zgled in njegova priprošnja njihove skupnosti in vsakega izmed njih spodbujata k prenovljeni prizadevnosti za solidarnost, tako da bodo napori slehernega človeka sodelovali pri gradnji skupnega dobrega. Benedikt XVI. se je dopoldne sestal tudi s škofom Albana, monsinjorjem Marcellom Semerarom.

Papež, ki se bo v Vatikan vrnil v četrtek, se je zahvalil županu Castel Gandolfa in članom občinske uprave, ki so ga, kot je dejal, sprejeli z njihovo dobro poznano ljubeznivostjo in pozornostjo. Izpostavil je tudi skrb žandarmerije, Švicarske garde, zdravstvene in tehnične službe ter različnih služb governatorata, ki so svoje delo po besedah svetega očeta opravili profesionalno in marljivo. Sveti oče je vsem prisotnim in njihovim družinam zagotovil svoje molitve.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh