Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šmarnična branja.

Objava: 26. 04. 2007 / 11:05
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Šmarnična branja.


Zmaga Kumer
Marija v Svetem pismu in slovenskih ljudskih pesmih

Knjiga opisuje naše ljudsko češčenje Marije in je zelo primeren za majniško branje in premišljevanje, saj govori o podobi Marije v Svetem pismu in v slovenski ljudski pesmi. Delo je razdeljeno v 31 enot in tudi s to razdelitvijo vabi k branju po obrokih, primernih za šmarnični čas, “da bi Slovenci tudi v 3. tisočletju ... ostali zvesti božji in naši Materi” in ne pozabili, “iz kakšnih korenin smo zrastli kot narod”

VEČ



Kraljica mučencev

Šmarnice, ki jih je uredil Jože Kužnik, napisali pa Peter Kvaternik, France Oražem, Franci Vrhunc, Anton Nadrah, Anton Pust in Jože Kužnik, govorijo o slovenskih mučencih 20. stoletja. Njihovi zgledi zvestobe so vir navdiha in vzpodbude za življenje po veri sedanjemu rodu, oni pa priprošnjiki pri Bogu za dosledno življenje po veri.

Že vso cerkveno zgodovino velja, da je kri mučencev seme novih kristjanov. Zato preživetja vere v težkih letih preganjanja Cerkve po drugi svetovni vojni pri nas ni mogoče razumeti drugače kot sad žrtve slovenskih mučencev, je v spremni besedi zapisal ljubljanski nadškof in metropolit Alojz Uran.

Šmarnice Kraljica mučencev bodo brali po slovenskih cerkvah. Zelo primerne so tudi za osebno branje. Zato zelo priporočamo, da si šmarnice kupite in preberete.

Marija Pomagaj, zavetnica slovenskega naroda, ki je v vsej dolgi zgodovini stala ob strani našim ljudem, naj materinsko varuje tudi nas!

VEČ


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh