Zapri
Iskanje

Šmarnična branja.

Objava: 26. 04. 2007 / 11:05
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Šmarnična branja.


Zmaga Kumer
Marija v Svetem pismu in slovenskih ljudskih pesmih

Knjiga opisuje naše ljudsko češčenje Marije in je zelo primeren za majniško branje in premišljevanje, saj govori o podobi Marije v Svetem pismu in v slovenski ljudski pesmi. Delo je razdeljeno v 31 enot in tudi s to razdelitvijo vabi k branju po obrokih, primernih za šmarnični čas, “da bi Slovenci tudi v 3. tisočletju ... ostali zvesti božji in naši Materi” in ne pozabili, “iz kakšnih korenin smo zrastli kot narod”

VEČKraljica mučencev

Šmarnice, ki jih je uredil Jože Kužnik, napisali pa Peter Kvaternik, France Oražem, Franci Vrhunc, Anton Nadrah, Anton Pust in Jože Kužnik, govorijo o slovenskih mučencih 20. stoletja. Njihovi zgledi zvestobe so vir navdiha in vzpodbude za življenje po veri sedanjemu rodu, oni pa priprošnjiki pri Bogu za dosledno življenje po veri.

Že vso cerkveno zgodovino velja, da je kri mučencev seme novih kristjanov. Zato preživetja vere v težkih letih preganjanja Cerkve po drugi svetovni vojni pri nas ni mogoče razumeti drugače kot sad žrtve slovenskih mučencev, je v spremni besedi zapisal ljubljanski nadškof in metropolit Alojz Uran.

Šmarnice Kraljica mučencev bodo brali po slovenskih cerkvah. Zelo primerne so tudi za osebno branje. Zato zelo priporočamo, da si šmarnice kupite in preberete.

Marija Pomagaj, zavetnica slovenskega naroda, ki je v vsej dolgi zgodovini stala ob strani našim ljudem, naj materinsko varuje tudi nas!

VEČ


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh