Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Smrt mlade nosečnice na Irskem še vedno nepojasnjena

Objava: 27. 11. 2012 / 18:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Smrt mlade nosečnice na Irskem še vedno nepojasnjena

Osebje v bolnišnici v Galwayu, kjer so mlado nosečnico sprejeli, je povsem 'zmedeno' zaradi medijskega poročanja, da niso hoteli opraviti umetne prekinitve nosečnosti.

Medtem ko na Irskem pričakujejo izide uradne preiskave o smrti Savite Halappanavar, osebje v bolnišnici v Galwayu, kjer so mlado nosečnico sprejeli, poroča, da so povsem 'zmedeni' zaradi njene smrti, posebej pa tudi zaradi medijskega poročanja, da niso hoteli opraviti umetne prekinitve nosečnosti.

Osebje Univerzitetne bolnišnice v Galwayu pojasnjuje, da v primeru Halappanavarjeve ni nikakršnega poročila o tem, da bi za pacientko kdor koli zahteval opravljanje splava. Katoliški kaplan v omenjeni bolnišnici pa poroča, da so tamkajšnji zdravniki v celoti predani svojemu delu in si vedno prizadevajo, da bi v primeru težavne nosečnosti rešili življenje sleherne matere. »Edino moralno načelo, ki sem mu bil kdaj koli priča na porodnem oddelku galwayske bolnišnice, je to, da je materino življenje vedno na prvem mestu«, je povedal duhovnik David Cribbin.

Smrt Savite Halappanavar je spodbudila nove zahteve po legalizaciji splava na Irskem. Uradna skupina izvedencev, ki preiskuje dogodek, po tamkajšnjih navedbah razmišlja o priporočilu za umik prepovedi opravljanja umetnih prekinitev nosečnosti. Natančnega vzroka smrti mlade nosečnice pa zaenkrat še niso ugotovili.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/F0F9E9239C6D39E4C1257ABE002D37DE?OpenDocument

Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh