Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sodelovanje z muslimani

Objava: 08. 01. 2008 / 08:18
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sodelovanje z muslimani

Odbor za odnose z muslimani v Evropi, ki sta ga ustanovila Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE) in Konferenca evropskih Cerkva (KEK), je na zasedanju v Berlinu od 6. do 9. decembra opozoril, kako pomembno je z muslimani v Evropi iskati skupne temelje in voditi trajnostni, na zaupanju zasnovan dialog.

Odbor je pozdravil pred kratkim objavljeno pismo 138 muslimanskih učenjakov, ki so ga ti naslovili na papeža in druge voditelje krščanskih Cerkva, z naslovom Skupna beseda med vami in nami, ter ga ocenil kot izredno pomemben korak v zgodovini islama, odkritosrčno znamenje ustvarjanja dobrih odnosov s krščanskimi Cerkvami in skupnega zavzemanja za miroljubnejši in pravičnejši svet. Cerkvam je priporočil, naj nanj odgovorijo pozitivno in kot izmenjavo ponudijo pogovore in možnosti, ki poudarjajo tisto, kar je skupnega obema verama, pa tudi skupne naloge, obenem pa spregovorijo tudi o razlikah in obstoječih napetostih.

V odboru, ki se je zbral na povabilo evangeličanske Cerkve v Nemčiji, je dvajset članov in svetovalcev rimskokatoliške, pravoslavnih in protestantskih Cerkva iz vse Evrope, vključno s Turčijo. Njegova naloga je izmenjava izkušenj iz raznih delov Evrope, svetovanje Cerkvam glede krščansko-muslimanskih odnosov, poglobitev sodelovanja z muslimanskimi partnerji in procesa evropske integracije z vidika medverskega dialoga.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh