Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sojenje škofu Rožmanu je bilo politično motivirano

Objava: 06. 11. 2007 / 12:49
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sojenje škofu Rožmanu je bilo politično motivirano

Nekdanji predsednik slovenskega parlamenta in pravni strokovnjak France Bučar je povedal, da v sojenju nekdanjemu ljubljanskemu škofu Gregoriju Rožmanu ni prišlo zgolj do kršitev kazenskega postopka, temveč je sodba sporna tudi vsebinsko. Po Bučarjevih besedah je bilo sojenje "absolutno politično motivirano".

France Bučar je dejal, da je bilo sojenje s pravnega stališča "narejeno šuštarsko". "Pri sojenju je treba natančno določiti, v čem je zločin," je poudaril Bučar in dodal, da "je treba dokazati tudi namen". Oboje v sodbi škofu manjka, je prepričan.

"Sodišče namreč ni nikoli natančno določilo zločina, ki naj bi ga storil škof," je pojasnil pravni strokovnjak in dodal, "da prav tako ni bil dokazan Rožmanov namen kršitve zakona".

Bučar tudi ne nasprotuje prenosu škofovih posmrtnih ostankov v Slovenijo. Po Bučarjevem mnenju bi to moralo biti pietetno dejanje, ki ne bi smelo "prerasti v politični dogodek". Prvi predsednik parlamenta je prepričan, da bi skušali tako desnica kot levica škofov pokop v domovini izkoristiti v politične namene.

STA

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh