Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sožalje svetega očeta za žrtve v Kampali

Objava: 16. 07. 2010 / 09:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sožalje svetega očeta za žrtve v Kampali

Sveti oče Benedikt XVI. je izrazil sožalje in žalost ob nedeljskem bombnem napadu v ugandski Kampali, kjer je umrlo šestinsedemdeset ljudi, približno šestdeset pa jih je bilo ranjenih.

Sveti oče Benedikt XVI. je izrazil sožalje in žalost ob nedeljskem bombnem napadu v ugandski Kampali, kjer je umrlo šestinsedemdeset ljudi, približno šestdeset pa jih je bilo ranjenih, poročajo pri vatikanskem radiu. Papež je zagotovil svoje molitve za žrtve napada in njihove svojce, je sporočil kampalski nadškof msgr. Cyprian Kizto Lwanga, ki je hkrati tudi napovedal, da bodo v nedeljo v vseh ugandskih župnijah potekala posebna molitvena srečanja za žrtve samomorilskega napada.

Nadškof je nasilje brez smisla, ki je prizadelo nedolžne osebe, ostro obsodil, rekoč, da tisti, ki ga izvršuje, nima nikakršnega spoštovanja do svetosti človeškega življenja. Vse prebivalce države je tudi pozval, naj obsodijo nasilje kot sredstvo za reševanje sporov ter se tam, kjer prihaja do nerazumevanja in nesoglasij, poslužujejo dialoga. V sporočilu za javnost je kampalski nadškof Lwanga zapisal, da v luči tragične izgube nedolžnih življenj v imenu katoliške Cerkve v Ugandi izreka globoko sožalje vsem prebivalcem Ugande, še posebej pa svojcem žrtev.

Eksploziji bomb sta razdejali dva lokala v ugandski prestolnici, odgovornost za napad pa je prevzela somalijska milica Al Šabab, ki jo navdihuje teroristična mreža Al Kaida in ki je v preteklosti že večkrat napadla mirovne sile Afriške unije. Pred nedeljskim napadom je Al Šabab zagrozil državam, ki so v okviru misije Afriške unije poslale svoje sile v Somalijo. Uganda je to storila leta 2007, poleg nje pa v tej misiji sodeluje še Burundi.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh