Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Španski kralj ‘podpisal pogodbo s hudičem’?

Objava: 12. 03. 2010 / 10:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Španski kralj ‘podpisal pogodbo s hudičem’?

Po mnenju španskega škofa je kralj Juan Carlos s podpisom zakona o splavu ‘dejavno podprl pohod zla v državo’

Španski škof Juan Antonio Reig Pla iz škofije Alcala de Henares je izjavil, da je španski kralj Juan Carlos s podpisom zakona, ki na dramatičen način liberalizira izvajanje splava v tej sredozemski državi, ‘dejavno podpira pohod zla’. Kljub številnim prošnjam, da novega zakona ne bi odobril, je španski kralj na zasebnem srečanju v ta namen minuli konec tedna vendarle podpisal novi dokument. Zakon naj bi v veljavo stopil meseca julija.

Po škofovem mnenju bi bil moral kralj resneje razmisliti, ali je pripravljen podpisati smrtno obsodbo številnih nedolžnih otrok, in zanj bi bilo dosti bolje, ko bi bil izbral drugo možnost. Podpis novega zakona bi bil lahko zavrnil z utemeljitvijo, da je njegova vest pred podpisovanjem zakonov, ki ne prinašajo ničesar dobrega.

Škof Reig Pla zavrača ugibanja nekaterih škofov, da kralj zaradi ustavnih zahtev ni imel druge izbire. Novi zakon bo ‘ne le poslabšal stanje glede opravljanja splavov, ampak bo v začetne razrede osnovne šole pripeljal spolno vzgojo’, kar naj bi bil prav tako namen španske vlade.

Peticijo, v kateri so kralja prosili, naj zakona ne odobri, je podpisalo več kot 600.000 ljudi. Kljub temu je kralj novi zakon podpisal in s tem omogočil, da s petim julijem letos v Španiji v veljavo stopi eden izmed najlberalnejših zakonov o splavu v Evropi.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh