Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Sploh ne pomislim, da ji ne bi dala jesti.'

Objava: 13. 02. 2009 / 11:08
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Sploh ne pomislim, da ji ne bi dala jesti.'

Ameriška katoliška agencija CNA v teh dneh poroča o zgodbi iz španske Valencie, ki življenje in smrt Italijanke Eluane Englaro, o kateri smo že pisali, postavlja v novo luč.

Španka po imenu Patricia se že sedem let vsak dan bori za življenje svoje 22-letne hčere, ki od nesreče z motornim kolesom leži v komi. V nasprotju z Eluaninim očetom, ki je sam prosil, naj njegovo hčer prenehajo umetno prehranjevati, se Patricia posveča stalni skrbi za hčer na svojem domu. Mati pravi, da si je hčer od vsega začetka želela imeti doma pri sebi in da niti za trenutek ni pomislila, da bi zanjo skrbeli v bolnišnici ali v domu za ostarele. Pri tem ni razmišljala le o hudem finančnem bremenu in pomanjkanju osebne pozornosti, pač pa je hotela poskrbeti za svojo hčer v najboljših pogojih.

Patricia pove, da breme vsakdanjih opravil, ki s seboj nosijo tudi ogromne stroške, zlahka prenaša zaradi brezpogojne ljubezni, ki jo je odkrila v teh sedmih letih.

'Vsako jutro se zahvalim Gospodu, da mi jo podarja tudi danes,' pravi Patricia. 'Sploh ne pomislim, da ji ne bi dala jesti. Za svojo hčer želim le najboljše, ne glede na stroške,' še dodaja.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh