Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Šport v Vatikanu'

Objava: 04. 04. 2011 / 06:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Šport v Vatikanu'

Vatikanska založba je minuli teden napovedala izid nove knjige z naslovom 'Šport v Vatikanu', ki naj bi jo pri Svetem sedežu predstavili danes.

Vatikanska založba je minuli teden napovedala izid nove knjige z naslovom 'Šport v Vatikanu', ki naj bi jo pri Svetem sedežu predstavili danes, poročajo pri Radiu Vatikan.

'Šport v Vatikanu' je delo, ki dokazuje, da verski svet športa ne obravnava le kot rezultat, ampak kot življenjsko pot, kateri je moč slediti v skladu z načeli spoštovanja in ljubezni do življenja. Vsebina knjige pomaga razumeti smotrnost, zaradi katere se Cerkev zanima za to področje človekovih dejavnosti. Gre namreč za povezanost s pastoralo prostega časa, turizma in športa, ki si ukvarjanju s športnimi dejavnostmi prizadeva dati smisel in vrednost.

V predgovoru knjige je papežev osebni tajnik msgr. Georg Gänswein zapisal, da gre za prvi primer 'literarnega besedila, ki je posvečen izrecno športni resničnosti v najmanjši državi na svetu. S prepletanjem glavnega besedila, osebnih pričevanj, slik in fotografij bralcu omogoči vstop v obsežno in neznano stvarnost vsakdanjega življenja v Vatikanu.'

Avtorja knjige 'Šport v Vatikanu' sta Roberto in Stefano Calvigioni. Na današnji predstavitvi v prostorih Radia Vatikan, ki jo bo vodil direktor vatikanske založbe Giuseppe Costa, pa bo med drugimi sodeloval tudi Kevin Lixey, ki je v Papeškem svetu za laike odgovoren na oddelku za Cerkev in šport.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh