Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Srce, ki vidi'

Objava: 06. 10. 2011 / 13:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Srce, ki vidi'

Slovenska Karitas v evropskem letu prostovoljstva in v pastoralnem letu družbenega nauka Cerkve za sodelavce in prostovoljce pripravlja tri seminarje, in sicer v Postojni, Celju in Veržeju, program seminarjev pa je priprava na teden Karitas, ki bo pod istoimenskim geslom potekal zadnji teden v novembru.

Slovenska Karitas v evropskem letu prostovoljstva in v pastoralnem letu družbenega nauka Cerkve, ki poteka pod geslom 'Pravičnost v ljubezni', za sodelavce in prostovoljce pripravlja tri seminarje, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK. Pod geslom 'Srce, ki vidi', bo seminar 7. in 8. oktobra 2011 v Postojni, 14. in 15. oktobra 2011 v Celju ter 21. in 22. oktobra 2011 v Veržeju. Program seminarjev je priprava na teden Karitas, ki bo pod istoimenskim geslom potekal zadnji teden v novembru.

Karitas na seminarjih pričakuje več kot tristo udeležencev, ki jih bodo v obliki predavanj in delavnic nagovorili različni predavatelji. V Postojni bodo nastopili sodelavka Škofijske Karitas Koper Jožica Ličen, moralni teolog in župnik iz župnije Ihan dr. Andrej Marko Poznič in psiholog Bogdan Žorž, v Celju sodelavec Socialne akademije Matej Cepin, dr. teologije in pedagogike/psihologije in dekan Teološke fakultete Univerze v Ljubljani Stanko Gerjolj CM in tajnik Komisije Pravičnost in mir p. dr. Tadej Strehovec OFM, v Veržeju pa direktor Zavoda Pelikan – Karitas Matej Križanič, dr. družbenih ved Vinko Potočnik in dr. moralne teologije Ivan Štuhec. Na seminarjih bodo sodelovali tudi strokovni sodelavci Karitas, ki imajo bogate izkušnje s posameznih strokovnih področij.

Seminar se bo vsakokrat začel s petkovo večerno okroglo mizo z naslovom Opaziti stisko in imeti sočutno srce, pri kateri bodo udeleženci razmišljali, kako opaziti resnične stiske in kako na njih odgovoriti s pravo empatijo in sočutnim srcem. Sobotna dopoldanska predavanja in tematske delavnice bodo vsakokrat osredotočena na temo kaj je pravičnost, kako jo zagotoviti vsakemu človeku in kaj prostovoljci Karitas kot zagovorniki najbolj ubogih lahko storijo. V soboto popoldne bodo prostovoljci v manjših skupinah govorili o osebnih motivih za prostovoljno delo in si izmenjali izkušnje na področju pomoči ljudem v stiski.

Duhovnega dela seminarjev se bodo udeležili tudi slovenski škofje. Programa v Postojni se bo udeležil koprski škof msgr. Metod Pirih, v Celju mariborski nadškof metropolit msgr. dr. Marjan Turnšek, v Veržeju pa murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf.

Podrobnejši program je objavljen na spletni strani http://www.karitas.si/.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh