Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečale so se družine Aninega sklada

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 23. 04. 2018 / 09:11
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.04.2018 / 05:59
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečale so se družine Aninega sklada

Marija Šterbenc: politične stranke naj bolje poskrbijo za družine z več otroki.

V Šentjakobu ob Savi so se v soboto na srečanju zbrale družine Aninega sklada, ki v letošnjem letu praznuje 20-letnico delovanja. Kot poroča Radio Ognjišče, se je srečanja udeležilo več kot 300 ljudi. Po sveti maši so prisluhnili predavanju zakoncev Kociper na temo duhovne poti v zakonu.



Marija Šterbenc, predsednica uprave Aninega sklada, ustanove, ki podpira družine z več otroki, je v izjavi za medije povedala, da so družine z več otroki pri nas še vedno preveč stigmatizirane, odločitev za več otrok pa je prej sprejeta negativno kot pozitivno. Po njenih besedah so srečanja Aninega sklada dokaz, da so družine z več otroki dar za narod, zato ne bi smele biti stigmatizirane ali celo zasramovane. Okolica jih pogosto ne sprejme ali pa se do njih obnaša očitajoče.

Družine, vključene v Anin sklad, se na srečanjih spodbujajo in opogumljajo, te matere in očetje pa so lahko marsikomu zgled, je povedala Šterbenčeva, ki ob bližajočih se državnozborskih volitvah politične stranke in liste poziva, naj bodo v svojih programih usmerjene k družinam ter ustvarjanju pogojev, ki družinam dajejo varnost in upanje. Politika ne sme biti le orodje močnejših, ampak sredstvo za doseganje skupnega dobrega za vse. Šterbenčeva je prepričana, da brez tradicionalne družine narod ne bo obstal, zato je naloga politike in vseh, ki skrbijo za blaginjo naroda, da ustvarjajo pogoje, ki bodo družinam omogočili dostojno življenje.

Srečanje Aninega sklada se je začelo s sveto mašo, ki jo je daroval vizitator lazaristov Pavle Novak. V nagovoru je dejal, da človek, ki je poln vere, lahko naredi neverjetne stvari, družine pa spodbudil z besedami, da so lahko velike pričevalke za vero in ljubezen. Kot je povedal, je treba spodbujati vrednoto družine, ki vzgaja in oblikuje odrasle osebnosti. Po njegovih besedah je delo Aninega sklada pomembno predvsem zato, ker številčne družine danes niso lepo sprejete, dejstvo pa je, da ravno številčne družine lahko nudijo pogled v prihodnost. Vsi ti otroci bodo nekoč potrebni in tudi pomembni za prevzemanje različnih vlog, je prepričan Pavle Novak.

Zakonca Kociper pa sta med predavanjem povedala, kako bistveno je, da se naučimo poslušati. Da utihnemo, ko govori drugi, mu gremo naproti, ga res slišimo, se podpiramo in si upamo povedati tudi tisto, kar je boleče, ker se za našim grdim vedenjem in ravnanjem skrivajo lepe in občutljive stvari. Zelo pomemben je pogovor med zakoncema, ki mora biti iskren, za odnos pa je potrebna tudi skupna molitev. Starša lahko skrb za otroke uresničita samo, če imata oba dober medsebojni odnos.

Otroci in mladi so se v času predavanja udeležili delavnic, na katerih so oblikovali različne izdelke.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: arhiv Družine (J.P.)

Kupi v trgovini

Novo
Jeruzalemski izziv
Pričevanja
26,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh