Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje avstrijskih in slovenskih škofov

Objava: 21. 06. 2010 / 08:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečanje avstrijskih in slovenskih škofov

Škofje se bodo sestali jutri v avstrijskem božjepotnem središču Mariazell

V avstrijskem božjepotnem svetišču Mariazell bo jutri, v torek, 22. popoldne, in v sredo, 23. junija 2010 dopoldne, potekalo srečanje avstrijskih in slovenskih škofov. Slovenske škofe je na srečanje povabil predsednik Avstrijske škofovske konference dunajski kardinal Christoph Schönborn, avstrijski škofje pa bodo svoje spomladansko plenarno zasedanje začeli že danes, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK.

Avstrijski škofje so se v času po Srednjeevropskem katoliškem shodu, ki je leta 2004 potekal v Mariazellu, že srečali s hrvaško in madžarsko škofovsko konferenco, letos pa se bodo prvič uradno srečali s slovenskimi škofi. Namen srečanja je utrjevanje medsebojnih vezi v blagor krajevnih Cerkva in izmenjava pastoralnih izkušenj.

Srečanje se bo začelo s pozdravom slovenskim škofom na trgu pred baziliko ob 17.30, ob 18.00 pa bodo v baziliki skupne večernice. Prvo delovno srečanje bo v torek zvečer, zasedanje pa se bo nadaljevalo v sredo dopoldne po molitvi hvalnic v baziliki, ki bodo ob 7.00, in se zaključilo s skupno dvojezično sveto mašo ob 11.15.

Somaševanje (nad)škofov in duhovnikov bo vodil ljubljanski nadškof metropolit dr. Anton Stres kot predsednik SŠK, ki bo tudi pridigal v nemškem in slovenskem jeziku. Začetni dvojezični pozdrav bo imel graško-seckauski škof dr. Egon Kapellari, ob sklepu evharistične daritve pa bo spregovoril predsednik Avstrijske škofovske konference kardinal Christoph Schönborn. K sveti maši so poleg domačih povabljeni tudi verniki iz Slovenije in avstrijske Koroške.

Škofje bodo spregovorili o pastoralnih izzivih in odnosu do manjšin, o vlogi katoliške Cerkve v prizadevanju za sožitje, prijateljstvo in spravo med sosednjimi narodi, kot tudi o vprašanjih verouka in o odnosih med Cerkvijo in državo v obeh deželah ter o reševanju spolnih zlorab.

Ob sklepu skupnega zasedanja bo v sredo v samostanu tudi tiskovna konferenca, na kateri bosta predsednika škofovskih konferenc spregovorila o glavnih poudarkih zasedanja.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh