Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje predsednika Pahorja in ministra Andrijaniča

Za vas piše:
T. M.
Objava: 26. 07. 2021 / 14:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2021 / 14:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srečanje predsednika Pahorja in ministra Andrijaniča
Predsednik Borut Pahor in minister Mark Boris Andrijanič. FOTO: Nebojša Tejić / STA.

Srečanje predsednika Pahorja in ministra Andrijaniča

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v ponedeljek, 26. julija 2021, sprejel ministra Marka Borisa Andrijaniča, pristojnega za digitalno preobrazbo.

Novoimenovani minister Mark Boris Andrijanič je predsedniku republike predstavil načrte in prve rešitve, ki jih je Strateški svet za digitalizacijo pripravil za področja javne uprave in digitalne družbe, zdravstva, izobraževanja, gospodarstva in podjetniškega okolja, novih tehnologij in digitalne diplomacije. 

Digitalizacija kot nacionalna prioriteta 

Andrijanič je prepričan, da mora digitalizacija postati naša nacionalna prioriteta in projekt, ki povezuje celotno družbo. Predsedniku je podrobneje predstavil tudi ukrepe digitalne preobrazbe, ki jim skladno z določili Evropske komisije slovenski Načrt za okrevanje in odpornost namenja najmanj petino vseh izdatkov.

Načela trajnostnega razvoja 

V današnjem pogovoru je predsednik seznanil ministra z delovanjem Stalnega posvetovalnega odbora za podnebno politiko pri predsedniku republike, ki je v svojih Priporočilih že doslej večkrat pozval vlado in pristojne, naj pri sprejemanju ukrepov za delovanje gospodarstva in družbe upoštevajo načela trajnostnega razvoja in določila Pariškega podnebnega sporazuma. 

Borut Pahor je ministru Andrijaniču predlagal, da bi znotraj Strateškega sveta za digitalizacijo oblikovali novo delovno skupino, ki bi skrbela za digitalizacijo zelenega prehoda. Minister Andrijanič je predsednikov predlog sprejel.

Digitalizacija kot izjemna priložnost 

Sogovornika sta soglašala, da digitalizacija za Slovenijo pomeni izjemno priložnost. Dogovorila sta se za redno sodelovanje Stalnega posvetovalnega odbora za podnebno politiko pri predsedniku republike in Službe Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo.

Glavni namen sodelovanja je, da bi Slovenija obdobje gospodarskega okrevanja po epidemiji koronavirusa čim bolje izkoristila za digitalizacijo zelenega prehoda in spodbujanje trajnostnega razvoja v skladu s cilji podnebne politike.


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh