Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje predsednikov evropskih škofovskih konferenc

Objava: 03. 10. 2007 / 08:19
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečanje predsednikov evropskih škofovskih konferenc

Od srede, 3. do nedelje, 7. oktobra 2007 bo v Fatimi na Portugalskem potekalo redno letno srečanje predsednikov evropskih škofovskih konferenc. Srečanje organizira tajništvo Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE) Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE) združuje 34 evropskih škofovskih konferenc. Predsednik Sveta je kardinal Peter Erdö, nadškof iz škofije Esztergom–Budapest, podpredsednika pa sta kardinal Josip Bozanić, zagrebški nadškof in kardinal Jean-Pierre Ricard, nadškof iz Bordeauxa. Generalni tajnik Sveta je msgr. Aldo Giordano. Sedež ima v St. Gallnu v Švici. Več informacij najdete na spletni strani: http://www.ccee.ch/., ki ima sedež v St. Gallnu v Švici. Srečanja se bo v imenu Slovenske škofovske konference (SŠK) udeležil njen predsednik, ljubljanski nadškof, msgr. Alojz Uran.

V sredo si bodo škofje ogledali Lizbono, glavno mesto Portugalske. V četrtek bo po ogledih nekaterih znamenitosti v Lizboni tiskovna konferenca. Popoldne bodo škofje odšli v Fatimo, kjer bo otvoritev plenarnega zasedanja. Otvoritev se bo začela s slovesno sv. mašo, ki jo bo ob somaševanju kardinalov in škofov daroval kardinal Giovanni Battista Re, prefekt Kongregacije za škofe.

Petek in sobota bosta predvsem delovno obarvana. Predsedniki komisij pri CCEE bodo predstavili letna poročila za preteklo leto. Predsedniki škofovskih konferenc bodo spregovorili o problematiki družine v evropskem prostoru ter preučili kaj Cerkev in širša družbena skupnost (država) storita zanjo. Ovrednotili bodo tudi pomen tretjega evropskega ekumenskega zborovanja (prim. http://www.eea3.org/), ki je v organizaciji CCEE in CEC Konferenca evropskih Cerkva (CEC) je mednarodna ustanova, ki povezuje 124 Cerkva in 25 pridruženih organizacij iz vse Evrope. potekalo od 4. do 9. septembra 2007 v romunskem mestu Sibiu.

V nedeljo se bo srečanje zaključilo z ogledom Marijinega svetišča v Fatimi in slovesno sv. mašo, ki jo bo ob somaševanju kardinalov in škofov daroval kardinal Peter Erdö, predsednik CCEE.


TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh