Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje s patriarhom Kirilom vse bližje?

Objava: 14. 12. 2010 / 09:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečanje s patriarhom Kirilom vse bližje?

Vodja oddelka za zunanje zadeve pri moskovskem patriarhatu, metropolit Hilarion, je po poročanju ruskih javnih občil izjavil, da se vse bolj približuje srečanje med papežem Benediktom XVI.

Vodja oddelka za zunanje zadeve pri moskovskem patriarhatu, metropolit Hilarion, je po poročanju ruskih javnih občil izjavil, da se vse bolj približuje srečanje med papežem Benediktom XVI. in ruskim pravoslavnim patriarhom Kirilom I.: »Vsak dan je bližje srečanje med papežem in patriarhom.« Kdaj naj bi do tega končno prišlo, ni vedel povedati, saj doslej še ni bil določen datum, zato tudi še ni resnih priprav na ta zgodovinski dogodek. Metropolit Hilarion tudi ni, kot se je dogajalo v preteklosti, zanj postavil kakšen pogoj, omenil pa je, kar zadeva sodelovanje med katoliško in pravoslavno Cerkvijo, »izboljšanje splošnega ozračja«.

Tudi papež Benedikt XVI. v knjigi Luč sveta omenja, da bi se rad srečal s patriarhom Kirilom I., kateremu se je tudi zahvalil za »prijateljstvo in veliko prisrčnost, ki jo čuti do njega«.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh